Mondriaan zoekt een

Ambulant Woonbegeleider

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken ter uitbreiding van ons team een ambulant woonbegeleider (32 -36 uur p.w.) voor locaties in Maastricht en Sittard-Geleen. Je helpt cliënten bij het opbouwen van een zo zelfstandig als mogelijk bestaan. Jij signaleert wanneer de zorg wat minder kan of wanneer er meer zorg nodig is. Je weet dan ook precies welke weg je moet bewandelen, zowel intern (binnen Mondriaan) als extern met het sociaal team en ketenpartners in de wijk. Als woonbegeleider maak je het verschil. Iets voor jou?

Past deze functie bij jou?
Ambulante woonbegeleiding biedt volwassenen met een psychische beperking intensieve (thuis)ondersteuning, gericht op het verbeteren van de psychische klachten, maar vooral ook het vergroten van de zelfstandigheid en draagkracht zodat de cliënt zo onafhankelijk mogelijk kan wonen. Zo leert de ambulante woonbegeleider de cliënt op methodische wijze verschillende vaardigheden aan om de veerkracht en zelfredzaamheid op zowel korte als langere termijn te vergroten.

In Maastricht maakt de ambulante woonbegeleding deel uit van SUMMA. SUMMA is een combinatie bestaande uit Exodus, Leger des Heils, Mondriaan, Philadelphia, Relim, Zonnewende en Credo. SUMMA staat voor Sociale, Unieke, Mensgerichte, Maastricht-Heuvellandse Alliantie. Daarnaast staat SUMMA voor de optelsom van de expertises op het gebied van verslaving, psychische problemen, justitiële contacten, gedragsstoornissen en de zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, risicojongeren en dak- en thuislozen op Zuid-Limburgs niveau. De brede expertise van SUMMA zorgt ervoor dat de overgangen in de keten vloeiend op elkaar aansluiten en daardoor de kwaliteit en efficiëntie van de begeleiding wordt vergroot.

Wat ga je doen?
 • Als ambulant woonbegeleider bied je een luisterend oor en voer je ondersteunende gesprekken, maar je ondersteunt ook bij praktische zaken zodat de cliënt dit in de toekomst zelfstandig kan uitvoeren. Denk hierbij aan boodschappen doen, huishoudelijke werkzaamheden, een artsenbezoek, agendaplanning en dagstructuur.
 • Je begeleidt de cliënt ook met het aan opbouwen en onderhouden van een sociaal en maatschappelijk netwerk. Je leert hen hoe om te gaan met psychische en psychosociale beperkingen en je biedt ondersteuning bij het omgaan met emoties.
 • Samen met de client stel je een plan van aanpak op waarin doelen, acties en de termijn waarin dit behaald dient te worden, beschreven worden. Dit plan wordt periodiek geëvalueerd.
 • Als ambulant woonbegeleider heb je contact met de cliënt, het sociaal en maatschappelijk netwerk en, indien van toepassing, de behandelaar om de meest passende zorg en begeleiding te bieden.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van het diploma Verpleegkunde (mbo/hbo) of Social Work;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring binnen de psychiatrie;
 • Je bent praktisch ingesteld, je kunt goed luisteren en je bent daadkrachtig;
 • Je bent flexibel, kunt multi-tasken, bent leergierig, vindingrijk en creatief;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Geschikte kandidaten bieden we meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.407- en maximaal €3.396 (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2 of agogisch werkende 2) Deze bedragen zijn gebaseerd op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Vera Lambij (ambulant woonbegeleider), bereikbaar op 06-53312995 of met Lucien Kooyman (manager Bedrijfsvoering Preventie & Participatie), bereikbaar op het nummer: 06-33034861.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 8 juli a.s. via de sollicitatiebutton. Op volgorde van binnenkomst zullen wij sollicitanten uitnodigen voor een gesprek.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld