Opleidingen in zorg en welzijn

Heb jij jouw keuze gemaakt en zie je een toekomst in zorg en welzijn? Of werk je al in de sector en wil je doorgroeien? Dan is het tijd om de juiste opleiding in de zorg te kiezen en zo jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten! Maar welke zorgopleiding past nu het beste bij jou?

Vind jij het heerlijk om met je neus in de boeken te duiken, of steek je liever meteen de handen uit de mouwen? Kies je een opleiding zorg of juist een opleiding welzijn? En ga je na de middelbare school een studie in zorg of welzijn volgen, of wil je je laten bijscholen of omscholen? Er zijn voor iedereen wel passende opleidingen in zorg en welzijn te vinden.

Deeltijd zorgopleidingen

Misschien wil je een zorg- en welzijnsopleiding combineren met je huidige baan of met je gezinsleven. Dan is deeltijd oftewel een leerwerk-traject iets voor jou. Je gaat één keer per week naar school en bent de rest van de tijd bij een erkend leerbedrijf in dienst. Je krijgt een leerlingsalaris en leert het vak in de praktijk. Een goede keuze als je een carrièreswitch wilt maken.

Voltijd opleidingen zorg

Vind jij het geen probleem om je tijd in de schoolbanken door te brengen en duik je graag met je neus in de boeken? Dan is een opleiding gezondheidszorg of opleiding welzijn in voltijd iets voor jou. Dat kan zowel op het mbo als op het hbo. Je brengt de meeste tijd in de schoolbanken door en loopt regelmatig stage om praktijkervaring op te doen.

Verder leren in de zorg

Misschien zoek je als zorgprofessional meer uitdaging, is je leven veranderd of wil je meer verantwoordelijkheid. Als jij vol passie en ambitie zit en de volgende stap in je carrière wilt zetten, kun je op allerlei manieren doorgroeien. Gegarandeerd dat die ene mogelijkheid die jij zoekt erbij zit.