Werken en leren in zorg en welzijn

Kun jij niet wachten om de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk aan de slag te gaan? Dan is werken en leren in de zorg wat je zoekt. Met de combinatie leren en werken in de zorg krijg jij het vak in de praktijk mee.

Wat is werken en leren in zorg en welzijn?

Eigenlijk is werken en leren in de gezondheidszorg precies zoals het klinkt: een manier om leren en werken te combineren. Je volgt een opleiding waarbij je wel wat tijd in de schoolbanken doorbrengt, maar vooral op de werkvloer staat. Je past wat je leert meteen toe en zit niet alleen maar met je neus in de boeken.

Deze leerroute is binnen alle werkvelden en voor veel verschillende beroepen in de zorg mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld werken en leren in het ziekenhuis of juist in de gehandicaptenzorg. Ook werken en leren in welzijn, zoals kinderopvang of sociaal werk, is een optie.

Voordelen leren en werken in de zorg

  • Je ontvangt een leerlingsalaris
  • Je bent volop in de praktijk bezig
  • Je doet alvast werkervaring op
  • Je breidt meteen je cv en netwerk uit

Werken en leren op het mbo of hbo

In de zorg werken en leren kan zowel op het mbo (BBL) als het hbo (duale opleiding). Hieronder lees je meer over deze leerroutes. Neem ook eens een kijkje bij de opleidingsvacatures of bezoek een voorlichtingsbijeenkomst om je verder te oriënteren.