Vakantiewerk in de zorg

Je denkt erover in zorg en welzijn te komen werken of studeren, maar weet nog niet zeker of je de stap wilt zetten. Of misschien ben je al bezig met een zorgopleiding en wil je alvast ervaring opdoen. Kom dan vakantiewerk in de zorg doen! Een ideale manier om kennis te maken met zorgwerk en te ontdekken wat jou ligt.

Of je nu vakantiewerk in de gehandicaptenzorg, thuiszorg, ouderenzorg of het ziekenhuis wilt doen: organisaties in allerlei werkvelden zijn hard op zoek naar enthousiaste vakantiekrachten zoals jij, in allerlei verschillende functies. Kijk maar eens rond en vind jouw ideale vakantiebaan in de zorg.

Waarom je vakantiewerk in de zorg zou moeten doen

De zorg is enorm veelzijdig en de knoop doorhakken over wat je precies wilt doen kan knap lastig zijn. Door vakantiewerk in de zorg te doen, maak je op een laagdrempelige manier kennis met verschillende aspecten van werken in zorg en welzijn. Zo krijg je een beter beeld van wat je überhaupt wilt. Ben je bezig met een zorgopleiding of wil je dat nog gaan doen? Dan heb je nu alvast extra knowhow op zak. Daar heb je wat aan!

“We hebben heel wat andere baantjes gehad, maar niets geeft zoveel voldoening als werken in de zorg,” vertellen Leandra, Lonneke en Chiara.

Waar kun je vakantiewerk in de zorg doen?

Waar eigenlijk niet? De werkvelden die de meeste vacatures voor vakantiewerk hebben openstaan zijn de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Maar ook ziekenhuizen en jeugdzorginstellingen zijn vaak op zoek naar vakantiekrachten in de zorg. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als begeleider, verzorgende, helpende of doktersassistent. Het ligt maar net aan je ervaring en aan wat jij precies wilt. Ook zonder ervaring is een bijbaan in de zorg mogelijk. Iedereen kan op een eigen manier vakantiewerk in de zorg doen.

Je hoeft overigens niet meteen je hele vakantie te werken. De meeste vacatures zijn sowieso parttime of op oproepbasis en in overleg is veel mogelijk. Kun je bepaalde dagen niet of wil je juist liever avonden werken? Geef het gerust aan. Ongetwijfeld valt er wel wat te regelen.

Bekijk vacatures en kies jouw vakantieplek!

Klaar om kennis te maken met de zorg? Boost je carrière door te gaan voor meer ervaring en meer zekerheid voor je opleiding of carrièreswitch. Bekijk alle openstaande vakantiewerkvacatures en kies jouw vakantieplek. Wie weet ontdek jij wel je droombaan in zorg en welzijn!

Ik volg een zorgopleiding           Ik volg geen zorgopleiding