Kies voor vakantiewerk of bijbaan in zorg en welzijn

Je denkt erover in de sector zorg en welzijn te komen werken of studeren, maar weet nog niet zeker of je de stap wilt zetten. Of misschien ben je al bezig met een zorgopleiding en wil je alvast lekker veel ervaring opdoen. Kies dan voor een bijbaan in de zorg, vaak kun je tijdens de vakantieperiodes extra geld verdienen door meer te werken! Iets voor jou? De ideale manier om je nog verder te verdiepen in zorgwerk en te ontdekken wat jou ligt.

Of je nu gaat werken in de gehandicaptenzorg, thuiszorg, ouderenzorg of het ziekenhuis: organisaties in allerlei werkvelden zijn hard op zoek naar enthousiaste studenten zoals jij, in allerlei verschillende functies. Kijk maar eens rond en vind jouw ideale bijbaan of vakantiebaan in de zorg.

Waarom je voor een bijbaan of vakantiewerk in de zorg zou moeten kiezen

De zorg is enorm veelzijdig en de knoop doorhakken over wat je precies wilt doen kan knap lastig zijn. Door werkervaring in de sector zorg en welzijn op te doen, maak je op een laagdrempelige manier kennis met verschillende aspecten van werken in zorg en welzijn. Zo krijg je een beter beeld van wat je überhaupt wilt. Ben je bezig met een zorgopleiding of wil je dat nog gaan doen? Dan heb je nu alvast extra knowhow op zak. Daar heb je wat aan!

“De dankbaarheid van mijn cliënten geeft me echt een BOOST! Soms heb ik geen zin om vroeg te beginnen met werken, maar als ik dan bij een cliënt kom die heel blij is mij te zien, vrolijkt dat ook echt mijn dag op! Ik loop bij bijna elke cliënt met een goed gevoel naar buiten!” vertelt Bo.

Waar vindt je een bijbaan of vakantiewerk in de zorg?

Waar eigenlijk niet? De werkvelden die de meeste vacatures voor vakantiewerk of een bijbaan hebben openstaan zijn de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Maar ook ziekenhuizen en jeugdzorginstellingen zijn vaak op zoek naar studenten die in de zorg willen werken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als begeleider, verzorgende, helpende of doktersassistent. Het ligt maar net aan je ervaring en aan wat jij precies wilt. Ook zonder ervaring is een bijbaan in de zorg mogelijk. Iedereen kan op een eigen manier werken binnen zorg en welzijn.

Je hoeft overigens niet meteen je hele vakantie te werken. De meeste vacatures zijn sowieso parttime of op oproepbasis en in overleg is veel mogelijk. Kun je bepaalde dagen niet of wil je juist liever avonden werken? Geef het gerust aan. Ongetwijfeld valt er wel wat te regelen.

Bekijk vacatures en kies jouw ideale bijbaan of vakantieplek!

Klaar om kennis te maken met de zorg? Boost je carrière door te gaan voor meer ervaring en meer zekerheid voor je opleiding of carrièreswitch. Bekijk alle openstaande vacatures en kies jouw vakantieplek of bijbaan. Wie weet ontdek jij wel je droombaan in zorg en welzijn!

Ik volg een zorgopleiding        Ik volg geen zorgopleiding