Deel dit:

Vakantiewerk in de zorg doen, maar weet je niet precies waar en als wat? Bekijk hier waar je vakantiebanen in de zorg kunt vinden. Kies jouw vakantieplek!

Vakantiewerk in de zorg: waarom zou je dat doen?

In welke werkvelden kun je vakantiewerk doen?

De werkvelden die het meest op zoek zijn naar vakantiekrachten zijn de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Stuk voor stuk uitdagende en veelzijdige werkvelden waar je de keuze hebt uit allerlei functies. Het ligt er maar net aan wat voor ervaring je momenteel hebt én nog wilt opdoen. In de ouderenzorg zijn ze bijvoorbeeld veel op zoek naar studenten van opleidingen helpende, verzorgende IG en verpleegkundige, terwijl je in de thuiszorg ook zonder zorgdiploma als huishoudelijke hulp aan de slag kunt.

Heeft een ander werkveld jouw voorkeur? Dat kan! In het ziekenhuis zijn bijvoorbeeld om verpleegkundigen en doktersassistenten in opleiding nodig bij de bloedafnamedienst. Ook in de jeugdzorg staan vacatures voor vakantiekrachten open, voor als sociaal werk je meer trekt. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld, dus neem af en toe een kijkje of maak een vacature-alert aan.

Ontvang de leukste vacatures in je mailbox!

Welke functies zijn geschikt als vakantiebaan?

Als vakantiekracht zul je niet meteen een functie met veel senioriteit bekleden. Maar je hoeft ook zeker niet de klusjes op te pakken die niemand anders wil doen. Je komt gewoon als volwaardig onderdeel van het team de organisatie versterken. Functies die veelal openstaan voor vakantiewerk zijn bijvoorbeeld:

Welke functie voor jou is weggelegd, is maar net afhankelijk van je interessegebied en je ervaring. Ook goed om te weten: vakantiewerk in de zorg kan zowel fulltime als parttime, bijvoorbeeld als bijbaan of weekendkracht. Sommige vacatures zijn voor enkele dagen, andere voor enkele uren per week. Er zijn ook vacatures op oproepbasis. Je bent dus niet per se je hele vakantieperiode kwijt, maar kunt zoveel tijd aan het vakantiewerk besteden als je wilt.

Heb je wel of geen zorgachtergrond?

Voor studenten van zorgopleidingen is vakantiewerk een ideale manier om alvast (meer) ervaring op te doen. Zonder zorgdiploma is het een perfecte eerste kennismaking. Uiteindelijk is waar je terecht komt en in wat voor functie, afhankelijk van je studeer- en werkervaring. Sommige vacatures vragen om een hbo- of mbo-niveau, voor anderen heb je nog helemaal geen zorgachtergrond nodig. Zo kan iedereen op zijn of haar manier de verschillende kanten van zorg en welzijn ‘proeven’.

‘Vakantiewerk in de zorg verbreedt je horizon’

Kies jouw vakantieplek

De meest vacatures vakantiewerk vind je dus in de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Je kunt meestal aan de slag als huishoudelijke hulp, helpende, verzorgende IG en verpleegkundige. Voor sommige functies heb je een zorgachtergrond nodig, voor andere is dit niet nodig. En je hebt de keuze uit verschillende soorten dienstverbanden, van fulltime tot oproepbasis.

Benieuwd welke vacatures er open staan? Of staat jouw droombaan hier niet bij? Neem een kijkje in het vacatureoverzicht of neem gewoon eens contact op met een organisatie bij jou in de buurt. Overal in de zorg zijn we naarstig op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Ook valt er met de meeste werkgevers wel iets te regelen dat aansluit op wat jij wilt. Kies jouw vakantieplek in de zorg! Wat past bij jou? Check alle mogelijkheden!

Ik volg een zorgopleiding           Ik volg geen zorgopleiding