Thuiszorg

Er zijn allerlei redenen waarom mensen thuis zorg nodig kunnen hebben. Hoewel het vaak om oudere mensen gaat, biedt de thuiszorg ook zorg en begeleiding aan mensen die bijvoorbeeld herstellen van een ongeluk, gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking of gezinnen waar net een baby geboren is.

Zo begeleid je op een consultatiebureau de ouders van baby’s en peuters. In een thuiszorgwinkel kun je mensen helpen een gezond leven te leiden door bijvoorbeeld hulpmiddelen uit te lenen. En in andere sectoren van de thuiszorg help je ouderen met het dagelijkse leven; douchen, de boodschappen doen of gewoon even lekker samen een frisse neus halen. 

"Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Dit betekent dat er in de komende jaren meer dan wel 180.000 nieuwe medewerkers nodig zijn in de ouderen- en thuiszorg."

Onderstaand webinar geeft je een mooi beeld van het werkveld thuiszorg.Geen dag in de thuiszorg is hetzelfde. Je komt iedere dag weer verschillende mensen met verschillende zorgvragen tegen. De ene cliënt vraagt om begeleiding, verpleging en persoonlijke verzorging, terwijl de andere cliënt juist weer meer behoefte heeft aan huishoudelijke verzorging of gewoon even samen de boodschappen doen. Een ontzettend gevarieerde en uitdagende baan, waarin je iedere dag weer zelfstandig werkt en beslissingen neemt. De ideale combinatie van persoonlijk contact, vrijheid en eigen verantwoording.