Deel dit:

Ik help cliënten zodat ze zelfstandig kunnen blijven wonen. Daar ben ik trots op!

Ik naam is Hetty en ik ben 56 jaar. Ik heb hier voor 18 jaar lang in een drogisterij, en dus altijd veel met mensen, gewerkt. Door bedrijfsbeëindiging had ik opeens geen baan meer. Zo ben ik in de zorg terecht gekomen. Nadat ik 2 dagen had meegelopen en een test had gedaan, was ik helemaal verkocht!

Afgelopen oktober ben ik begonnen met de opleiding Verzorgende C bij Zuyderland, deze duurt anderhalf jaar. Ik combineer werken en leren. Zo werk ik 24 uur per week in totaal 5 diensten in een week. Soms werk ik een dubbele dienst op een dag. Dat geeft op een andere dag weer meer vrijheid. Verder ga ik één dag per week naar school. 

Ik werk samen met een werkbegeleidster, zij ondersteunt en stuurt mij. Wij werken in diensten van 7.00 – 12.30 uur en ‘s avond van 17.30 tot 22.00 uur. Ik werk dus geen middagen en geen nachten. In mijn team werken collega's als Verzorgende C en wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundigen dienen medicatie toe en doen onder andere wondverzorging. Zij werken dan weer in de middag.

Binnen de thuiszorg heb je je eigen werk, je eigen route. De cliënten die we helpen worden vaak beter. Wij helpen ze bij het zelfstandig kunnen blijven wonen.

‘s Ochtends bestaat mijn werk uit verzorging zoals douchen, wassen, aankleden en bepaalde medicatie geven. ‘s Avonds is het vooral medicatie geven en mensen helpen met maar bed gaan. Soms hebben mensen wel 4 keer per dag hulp vanuit de thuiszorg. Daardoor kunnen ze wel nog zelfstandig wonen, iets dat ze heel fijn vinden. Je hebt veel contact met de mensen die je verzorgt. Ik werk met jongere mensen en met oudere mensen. Die afwisseling spreekt mij erg aan.

Is dit beroep iets voor jou?

Hetty volgt een werk-leertraject tot verzorgende C in de ouderenzorg. Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen of moeten revalideren, kunnen ze terecht in een verpleegtehuis. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg. De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn.

Ontdek de ouderenzorg      Ontdek het beroep verzorgende C

Raak geïnspireerd door verhalen van zorgprofessionals over hun beroep. Van carrièreswitchers tot zorgprofessionals die al jaren in het vak zitten, allemaal delen zij hun ervaringen in zorg en welzijn. Wie weet ontdek je dank zij hen wel jouw nieuwe droombaan! Ontdek meer!