Deel dit:

Ik ervaar mijn werk als mijn tweede gezin, ik word echt heel blij van mijn werk!

Ik ben Anja, 55 jaar en ik werk sinds 2 jaar als gediplomeerd helpende plus in de ouderenzorg met mensen met dementie. Ik werk op een afdeling kleinschalig wonen en werk daar veelal alleen.

Voorheen werkte ik in de horeca en deed ik de administratie van het bedrijf van mijn man. Ik heb ook altijd vrijwilligerswerk in de zorg gedaan. Daarna ben ik gaan werken als zorgassistent, op de afdeling kleinschalig wonen. Mijn collega’s helpenden werd destijds een verkorte opleiding plus aangeboden. Zo heb ik de kans gekregen om ook de helpende plus opleiding te doen.

Mijn groep bestaat uit 6 bewoners en ik begin daar ’s morgens om 7 uur met de zorg. Ik zorg voor het ontbijt, de lunch en de activiteiten. Gedurende mijn ochtend- of middagdienst kan ik wel altijd terugvallen op collega’s als er iets is. Als helpende plus mag ik ook medicatie uitdelen aan de bewoners. 

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat dit ooit nog mijn beroep ging worden en ik moet zeggen dat het me heel veel gebracht heeft!

Wij verzorgen eigenlijk voor de meeste mensen de laatste plek waar ze wonen en het is heel mooi om deze mensen een hele fijne laatste levensfase te bezorgen, dat geeft mij heel veel voldoening. Ik heb in mijn werk voldoende tijd om net die leuke dingen te doen, zoals de nagels verzorgen bij de dames en de heren bijvoorbeeld een handmassage te geven. Ik maak zelf de keuze om voor dit soort dingen de tijd te nemen. De ene dag heb ik hier meer tijd voor dan de andere dag. Aandacht geven lukt me in ieder geval iedere dag! Het voelt voor mij heel natuurlijk om hier te werken, ik ervaar het als mijn tweede gezin en word echt heel blij van mijn werk!


Is dit beroep iets voor jou?

Anja werkt als helpende plus in de ouderenzorg. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg. De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn.

Ontdek de ouderenzorg       Ontdek het beroep helpende plus

Raak geïnspireerd door verhalen van zorgprofessionals over hun beroep. Van carrièreswitchers tot zorgprofessionals die al jaren in het vak zitten, allemaal delen zij hun ervaringen in zorg en welzijn. Wie weet ontdek je dank zij hen wel jouw nieuwe droombaan! Ontdek meer!