Ouderenzorg

Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen of moeten revalideren, kunnen ze terecht in een verpleegtehuis. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg.

Waar het vroeger vanzelfsprekend was dat hulpvragende ouderen in een verpleeg- of verzorgingshuis opgenomen werden, bieden tegenwoordig steeds meer zorgorganisaties zorg op maat aan. Dit betekent dat de zorg een stuk specifieker is, en op basis van de wensen en gezondheidstoestand van iedere bewoner is ingericht. Zo hebben sommige bewoners veel fysieke hulp nodig, terwijl andere bewoners liever gewoon even een praatje met je maken.

Onderstaand webinar geeft je een goed beeld van het werkveld Ouderenzorg.


De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn. De beroepen in de VVT zijn dan ook erg divers; van verpleegkundige tot fysiotherapeut of activiteitenbegeleider - er zijn mogelijkheden genoeg! Het fijne aan het werken in de ouderenzorg is dat je ontzettend veel contact hebt. Écht contact, van mens tot mens. Jij bent iedere dag weer die ene, speciale persoon die een glimlach op de gezichten van de bewoners tovert. Geweldig toch?!