Deel dit:

Wat ga jij doen in je vakantie – de zon opzoeken, met vrienden de hort op, of zelfs al blokken voor het volgende semester van je opleiding zorg en welzijn? Zeg nou zelf: daar ben je vast niet je hele vakantie aan kwijt.

Dan kun je de rest van de tijd gaan bankhangen, óf je vrije dagen op een productieve manier besteden. Bijvoorbeeld door een extra zakcentje te verdienen en tegelijkertijd alvast ervaring op te doen in een werkveld waar jij voldoening uithaalt. Juist ja: vakantiewerk in de zorg. Want daar is zeker behoefte aan!

Bekijk direct het actuele aanbod aan vakantiewerk!

Vakantiewerk in de zorg: de ideale vakantiebaan

Praktijkervaring in de pocket

Als je nog student bent, heb je maar beperkte mogelijkheden om je kennis in de praktijk te brengen. Uiteraard ga je stagelopen, maar ben je daarmee helemaal klaargestoomd voor wat er komen gaat nadat je geslaagd bent? Wat extra praktijkervaring kan nooit kwaad.

Een groot voordeel van vakantiewerk in de zorg ten opzichte van andere bijbaantjes, is dat je de kennis die je in de schoolbanken opdoet meteen in de praktijk brengt. Zo is jouw kennis straks niet alleen maar theoretisch. Extra fijn is dat je in alle werkvelden terecht kunt. Je doet dus precies de ervaring op die jij nodig hebt voor de rest van je loopbaan.

Sparen voor je volgende vakantie

‘Maar als ik nu als vakantiekracht in de zorg ga werken, heb ik minder tijd over voor een échte vakantie’. Klopt. Maar die vakantie moet je überhaupt ergens van betalen. En waar haal je dat geld vandaan? Precies – een bijbaan.

Ga je niet op vakantie of ben je al geweest, dan kun je dat geld ook opzij zetten voor iets anders. Het betalen van je collegegeld, een auto, een nieuwe telefoon… Met vakantiewerk zorg je er in ieder geval voor dat je een spaarpotje achter de hand hebt.

Genieten van het zomerse weer

Ook als je geen zin hebt om ‘s zomers binnen te zitten, is zorgwerk een perfecte keuze. Het is voor cliënten natuurlijk net zo goed vakantie. Dus als het mooi weer is, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld gaan helpen tijdens een excursie of een dagje naar de stad. Krijg je toch het vakantiegevoel mee.

Met vakantiewerk in zorg en welzijn geniet je van de zomer

Je vrienden zijn toch niet thuis
Een beetje hard, maar waarschijnlijk wel waar. Ongetwijfeld dat de meeste mensen uit je sociale kring zelf ook aan het werk zijn. Dan kun jij gaan zitten wachten, of je gaat gewoon ondertussen zelf ook aan de bak. Je doodt de tijd en sprokkelt meteen wat bij elkaar voor wanneer jij en je vrienden weer samen uitgaan.

Minder druk tijdens je studie

Tijdens je studie heb je het al druk genoeg. Je zit in de schoolbanken, schrijft papers, loopt stage, blokt voor tentamens… En dan wil je daarnaast ook wat voor jezelf kunnen doen en een sociaal leven hebben.

Als je nou in de vakantie wat tijd vrijmaakt voor vakantiewerk, kan dat allemaal makkelijk. Je hebt dan namelijk al wat geld kunnen verdienen, zodat je nu minder uren hoeft te maken op je bijbaan. Ook heb je al meer kennis en ervaring opgedaan – ongetwijfeld dat je de lesstof nu al beter begrijpt. Twee vliegen in één klap én minder tijd kwijt. Zo kan ’t ook.

Kies jouw vakantieplek

Misschien denk je dat er weinig vakantiewerk in de zorg is te vinden. We kunnen je nu alvast verklappen: dat is niet zo. Organisaties zijn op zoek naar jou. Hun vaste personeel heeft tijdens de vakantieperiode ook vakantie, maar er moet wel genoeg bezetting zijn. Kun jij mooi je slag slaan. Uiteraard met de nodige begeleiding!

Je hoeft natuurlijk niet de hele vakantieperiode te werken. De meeste vacatures zijn sowieso parttime en in overleg is veel mogelijk. Kun je bepaalde dagen niet of wil je juist liever avonden werken? Geef het gerust aan. Ongetwijfeld valt er wel wat te regelen. Kies dus snel jouw vakantieplek!

Bekijk direct de mogelijkheden