Scholier/student

Hey jongere! Ja jij! En jij! En yes, jij óók! Ben jij een teamplayer of geboren captain? Heb je oog voor detail? Zit jij vol energie? Heb je een hart van goud? Ben je goed met ouderen of met kids? Wat jouw talent ook is: kom zorgen dan!

Bekijk direct het aanbod in bijbanen! En vind jouw droombaan naast je huidige opleiding.

 Ontdek jouw ideale bijbaan en wordt ook een Jonge Zorgheld!

Beluister ook eens de Podcast van Studiekeuzecast met Shiona. Zij is 3de jaars student HBO verpleegkunde en daarnaast werk ze in een verzorgingstehuis. Shiona neemt je mee in de mogelijkheden en kansen die er zijn als je kiest voor een studie in zorg en welzijn. En ze deelt natuurlijk mooie verhalen over het waardevolle werk!

Podcast

Speciaal voor jou hebben we ook een aantal handige links geselecteerd die je verder kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. Of bekijk de flyers met opleidingen in zorg en welzijn.

Doorstroomschema opleidingen

Flyer MBO

Flyer HBO

Flyer WO    

Info over leren en werken in zorg en welzijn:

Werken en leren in de zorg combineren

Fulltime in de schoolbanken zitten niks voor jou? Je hebt er vast al van gehoord: een BBL-opleiding (mbo) of duale studie (hbo). Oftewel: werken en leren combineren. Je hebt opties te over in zorg en welzijn. BBL/Duaal betekent in de praktijk dat je één keer per week naar school gaat. De rest van de tijd werk je bij een erkend leerbedrijf. Echt perfect, want wat jij op school leert, pas je in de praktijk meteen toe. Je onthoudt het makkelijker, je ontwikkelt je sneller en de ervaring die opdoet, staat puik op je cv. O en mooi meegenomen: het leerlingensalaris vult je portemonnee.

Meer over werken en leren in de zorg

Studentenjob: ervaring werken in de zorg

Dussssss.....zoek jij een studentenjob om ervaring met werken in de zorg op te doen? Of je nou nog maar net begint of juist al bijna klaar bent met je opleiding, mbo-, hbo- of wo-student, we hebben goed nieuw: in de zorg zijn bijbanen genoeg! Een studentenbaan in de zorg vult je portemonnee én je maakt vlieguren die goed staan op je cv.

Je mag als 16- of 17-jarige al een studentenjob in de zorg hebben. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als thuishulp of ADL-assistent. Je kunt je bijbaantje in de zorg dus makkelijk combineren met school, want de werktijden zijn vaak flexibel. En een tip: werk je in de zorg op onregelmatige tijden, dan krijg je extra uitbetaald.
 

Bijbanen in zorg en welzijn