Zuyderland zoekt een

ANIOS Beschouwende Specialismen (32-38 upw, locatie Sittard-Geleen en Heerlen)

Dienstverband

32-38 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Heb je interesse in een boeiende artsenbaan die een uitstekende voorbereiding biedt voor verschillende vervolgopleidingen zoals Cardiologie, Longziekten, huisartsgeneeskunde, Interne Geneeskunde of Spoedeisende Hulp? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw nieuwe baan

De beschouwende pool bestaat uit de vakgroepen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde en arts-assistenten van de betreffende disciplines. Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde beschikken over een volledige opleidingserkenning en Cardiologie beschikt over een deelerkenning van het perifere deel van de opleiding. De indeling zal plaatsvinden op basis van de formatiebeschikbaarheid van elke vakgroep.

Talentvolle en enthousiaste medewerkers zien wij graag met ons meewerken aan een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening.

 • Jouw dag bestaat uit het lopen van visites, verrichten van onderzoek, opstellen én uitvoeren van behandelplannen en voeren van gesprekken met patiënten.
 • Binnen de roulerende blokken bij de specialismen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde ben je voornamelijk werkzaam in de kliniek van het betreffende specialisme, de SEH, hartbewaking en consultafdelingen. De focus zal liggen op de kliniek.
 • Naast participeren in reguliere patiëntenbesprekingen, krijg je de mogelijkheid om mee te lopen met onderwijsmomenten van de Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde.
 • Bij goed functioneren kom je in aanmerking voor korting als je een opleidingsplek krijgt toegewezen. Jouw functioneren wordt beoordeeld door de opleiders van de betrokken specialismen tijdens vaste feedback gesprekken en vastgelegd in jouw persoonlijke e-portfolio.

Wat neem je mee?

Voor de ANIOS-pool beschouwende specialismen zijn wij op zoek naar enthousiaste basisartsen of studenten geneeskunde aan het eind van hun studie, die:

 • Ervaring willen opdoen in de opvang en behandeling van patiënten Interne Geneeskunde (beide locaties), Cardiologie (locatie Heerlen) en Longgeneeskunde (Locatie Heerlen) in de vorm van continue roulerende blokken en bereid zijn tot het participeren in het reguliere (gezamenlijke) dienstrooster van bovengenoemde 3 specialismen;
 • Willen groeien als zelfstandig werkende arts en het beste uit zichzelf willen halen;
 • Goed in staat zijn om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • Over goede sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikken.

Wat krijg je ervoor terug?
 

 • Een boeiende artsenbaan die een uitstekende voorbereiding biedt voor verschillende vervolgopleidingen zoals Cardiologie, Longziekten, huisartsgeneeskunde, Interne Geneeskunde of Spoedeisende Hulp.
 • Werkeenheid: Zuyderland Medisch Centrum, afdelingen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde, locaties Sittard-Geleen en Heerlen inclusief werkzaamheden op de SEH o.a. tijdens de diensten.
 • Een uitgebreid introductieprogramma, een ruim scholingsaanbod en de mogelijkheid tot maatwerk.
 • Een contract voor de duur van één jaar. Een eventuele verlenging bestaat tot de mogelijkheden.
 • Een werkweek van gemiddeld 32-38 uur in onregelmatige diensten waarbij 38 uur de voorkeur heeft.
 • Een salaris in FWG 65 met een bruto maandsalaris van € 4.244, - tot € 6.396, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.
 • Inmiddels is er al een leuke pool met enthousiaste, net-afgestudeerde artsen, we blijven doorlopend werven om de pool nog verder uit te breiden.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Zuyderland is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grensoverschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa. Vanuit twee hoofd- en drie nevenlocaties bieden wij topklinische zorg aan de inwoners van Parkstad en Westelijke Mijnstreek, een verzorgingsgebied met ruim 450.000 inwoners.

Daarnaast is Zuyderland MC een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ-ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met dr. R. Mostard, longarts, via 088-4596066, dr. T. Lenderink, cardioloog, via 088-4596130 en dr. F. Stifft, internist, via 088-4598907 of per email medischeopleidingen@zuyderland.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.