Koraal zoekt een

Begeleider EMB - St. Anna in Heel

Dienstverband

16 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Klein kijken voor het grote geluk". Dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners. De zorg en het dagelijks geluk van mensen is je passie. Je bent in staat om voor gezelligheid, activiteiten en structuur te zorgen. Je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt. Spreekt dit jou aan? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Over de woning: Kastanjelaan 1


De bewoners hebben klassieke EMB achtergronden; zintuiglijke en motorische beperkingen spelen hierbij een grote rol.

Veel bewoners zijn rolstoel behoevend en hebben volledige ondersteuning nodig bij ADL handelingen, zoals wassen, eten en verplaatsen. Ze zijn kwetsbaar in hun gezondheid, begeleiders dienen hier dagelijks alert op te zijn. Ook verpleegtechnische handelingen maken onderdeel uit van je functie.

Visie van de woning is het creëren van een huiselijke sfeer, het ondernemen van leuke activiteiten en een liefdevolle benadering voor de bewoners. Je bent als begeleider de belangrijkste spil in zorgen voor een gezellige sfeer en het aanbieden van zintuiglijke prikkels.

Het werken met een groep bewoners die een complexe vraag in hun zorgbehoefte hebben, vraagt van jou als begeleider "het klein kijken" en letten op kleine signalen wat voor deze bewoners zo belangrijk is. Dat is hun manier van zichzelf uitten en het geeft zo veel voldoening als je deze signalen kan ondervangen en interpreteren.

Dat maakt het werken met deze doelgroep zo ongelofelijk mooi.


Over de functie


Voor Kastanjelaan 1 zijn we op zoek een collega voor 16 uur per week om ons team te versterken.

Het gaat om een functie van Begeleider van cliënten met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking (EMB) en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Je begeleidt en verzorgt op maat voor een prettig woon- en leefklimaat van de bewoner.

Als Begeleider ben je verantwoordelijk voor de taken die in de dagdagelijkse werkzaamheden terugkomen, zoals het bestellen van maaltijden, verzorgen van kleding, zinvolle daginvulling, ed. Als begeleider werk je intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en overige (paramedische) disciplines.

Belangrijke thema's in 2020 zijn een betekenisvolle dagbesteding, veranderende zorgvragen in gedrag van cliënten, verbouwing en aankleding van "het dorp" en persoonlijke- en teamontwikkeling.


Wie zoeken wij?


 • Je hebt een diploma Social work, Pedagogiek, SPW4, MMZ4, Verpleegkunde of een andere relevante HBO, MBO 3 of MBO 4 opleiding.

  Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.
  Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.
 • Je hart ligt bij de doelgroep. Je bent een ervaren begeleider in de zorg. Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek. Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, in rustige en niet stabiele situaties, is van belang. Ervaring met (moeilijk verstaanbaar) gedrag en/of dagbesteding is een pré.

 • Geen ervaring rondom verpleegkundige zorg? Geen probleem!
  Alle verpleegkundige handelingen worden door gediplomeerde verpleegkundigen uitgevoerd. En een aantal verpleegkundige handelingen mag jij na een duidelijke instructie en met de juiste begeleiding van je collega uitvoeren.
 • Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt.

 • Je bent een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Bewonergerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.
 • Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid; Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen.
 • Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen.

 • Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Wat bieden wij?


Fijne en betrokken collega's waar je mee kan lachen, kan sparren en uiteraard kan overleggen. Ze houden van gezelligheid en zijn dol op wat lekkers bij hun teamoverleg! Een uitdagende functie in een hecht team met een prettige werksfeer. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt.

 • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie (Begeleider of Persoonlijk Begeleider) en is gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg:
  FWG 35: min €1.861 en max €2.766 bruto/mnd (36 u/w)
  FWG 40: min €1.963 en max €2.902 bruto/mnd (36 u/w)
 • Je krijgt direct een vast dienstverband.
 • Het betreft een functie voor 16 uur per week.
  Zoek je een functie voor meer uren? Geef dit dan aan bij je sollicitatie. We kijken naar de mogelijkheden.
 • We bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen.
 • Bij de start krijg je een interne buddy. Iemand die je gevraagd en ongevraagd helpt om de start goed te laten verlopen.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden , een collectieve zorgverzekering, en eindejaarsuitkering.

Over Koraal


Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze bewoners en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om bewoners en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).


Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Loes Aelmans (06- 22279536).

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Reageren


Als je bovenstaande leest en denkt: "Ik ben die klein kijker en klaar voor het grote geluk". Dan maken wij graag kennis met jou en zijn benieuwd naar je verhaal. We ontvangen graag je CV en motivatie.