Koraal zoekt een

Begeleider Gedragsgroepen - Maasveld Maastricht

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Maastricht Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg
Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat je passie?! Jij zorgt voor gezelligheid, activiteiten en structuur. Je bent een doorzetter, je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt! Dan ben jij degene die we zoeken!

Voor Koraal locatie Maasveld Maastricht (net over de grens in Nederland) zoeken we begeleiders voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematieken.

Binnen het werken met deze doelgroep heb je een stevige, vriendelijke en open houding nodig. Daarnaast ben je niet bang voor onvoorziene situaties en weet je om te gaan met wisselend gedrag. Kun jij écht contact maken met mensen met een beperking? Ben je in staat om hun wensen en behoeften duidelijk te krijgen en te vertalen naar de juiste ondersteuning voor elke individuele bewoner?

Over de functie
Als begeleider begeleid en verzorg/ondersteun je diverse personen met een mentale beperking die samen wonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding, thuis gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer.

De bewoners hebben behoefte aan ondersteuning en begeleiding ten aanzien van het in stand houden van vaardigheden en de achteruitgang hierin. Zorgen voor een veilige en sfeervolle woonomgeving is een belangrijk onderdeel van jouw taken. Tevens is er veel behoefte aan structuur en duidelijke afspraken. Op de diverse groepen is er een lichte vorm van gedragsproblematiek.

Daarnaast neem je deel aan overleg en zorg je voor een goede overdracht van informatie. In je werk word je aangestuurd door een teamleider en kun je altijd rekenen op je collega-begeleiders. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega’s van de wooneenheid of andere disciplines, en met de ouders van onze cliënten.

Je werkplek / Maasveld
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Werken bij Maasveld betekent werken vóór en werken mét mensen. De woningen op de locatie liggen op een mooi terrein met veel ruimte en bijzondere voorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een gezellige boerderij en een eigen bakkerij die dagelijks brood bakt met en voor de bewoners.

Op de locaties heerst een informele en open sfeer. Wij vinden het belangrijk dat je kunt werken op een manier die bij je past in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Tevreden bewoners én tevreden medewerkers, dat is waar we bij Maasveld voor gaan.

Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij jou?
 • Loon: volgens wettelijke bepalingen minimaal 2.393 en maximaal € 3.938 euro bruto gebaseerd op een 36-urige week, afhankelijk van je ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, eindejaarspremie en onregelmatigheidstoeslag.
 • Contract onbepaalde duur: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Contracturen bespreekbaar tussen de 22-34 uur/week, je krijgt een vast uurrooster in een cyclische planning, je werkt 1 op 2 weekends. Bij deeltijds werken heb je steeds recht op een vaste vrije dag naar keuze.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
 • Grensinformatie: Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
 • Je hart ligt bij de doelgroep
 • Je bent flexibel hebt geduld, doorzettingsvermogen en je bent stressbestendig.
 • Je hebt een diploma HBO5,of een bachelor/graduaat orthopedagogiek, psychiatrische verpleegkunde,toegepaste psychologie of een diploma waarmee je aan de slag kan gaan als leefgroepbegeleider: thuis-en bejaardenzorg, zorgkundige, jeugd en gehandicaptenzorg, leefgroepenwerking, SE-N-Se,...

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Silvie Carlier, arbeidsconsulente op het nummer +31 6 51 34 95 71 of mail je CV en motivatiebrief naar scarlier@koraal.nl

Voor het werken bij Koraal is een uittreksel uit het strafregister type 2 verplicht

Reageren
Heb je interesse? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief