Stichting Pergamijn zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg LVB, 28-32 uur, Bronstraat in Born

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Born

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wat ga je doen?

Als begeleider van de doelgroep licht verstandelijk gehandicapten ben jij de sleutel tot het ontgrendelen van hun volledige potentieel. Jouw rol gaat verder dan ondersteuning; het draait om het begrijpen van de individuele behoeften, het aanmoedigen van zelfstandigheid en het creëren van een veilige haven waarin ze kunnen gedijen. Bij Pergamijn zien we de schoonheid in diversiteit en begrijpen we dat elk individu een uniek verhaal te vertellen heeft. Jouw empathie, geduld en inzet zullen niet alleen levens verrijken, maar ook de weg vrijmaken voor groei en zelfontplooiing.
Als jij gelooft in de kracht van menselijk contact en wilt bijdragen aan een inclusieve samenleving, dan nodigen we je uit om deel uit te maken van onze organisatie. Solliciteer nu en ervaar de vervulling van een carrière waarin je niet alleen werkt, maar waar je levens verandert.

Wat bieden we jou?

Arbeidsvoorwaarden:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg: FWG 40; (min. €2.617,- max. €3.535,- o.b.v. 36 uur) en een interessante werkkostenregeling (voordelen bij de aanschaf van een telefoon, tablet of fiets, sportclub,…);
 • Lees hier meer over de CAO Gehandicaptenzorg: CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl).
 • 144 verlofuren en 57 uren balansverlof per jaar op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Vakantiegeld (8 %), eindejaarsuitkering (8,33 %), reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, kerstgeschenk en attentie Dag van de Zorg;
 • Intentie tot vast dienstverband
 • Sittard is goed te bereiken vanuit Roermond, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.

En verder vinden we het belangrijk:
 • Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren;
 • Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen;
 • Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.

Jouw profiel
 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4.
 • Heb je nog geen ervaring, maar ben je bereid het vak te leren? Ook dan willen we graag met je in gesprek.

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen vraag en behoefte. Zo zelfstandig als mogelijk, zo beschermd als nodig. Terrein Pepinusbrug in Echt is een beschermende woonomgeving met specialistische zorg en behandeling voor mensen met (hoog)complexe ondersteuningsvragen. Op diverse locaties in Midden- en Zuid-Limburg biedt Pergamijn zorg- en woonconcepten in de wijk voor mensen met (complexe) ondersteuningsvragen. In partnerschap met het netwerk rondom de cliënt maken we voor hem of haar van elke dag een goede dag. Dit doen we professioneel, positief en met passie voor onze bijzondere doelgroepen!

Waar ga je werken?
Voor onze locatie Bronstraat zijn we op zoek naar een cliëntbegeleider, die het team komt versterken. Het betreft een huisvesting voor 36 cliënten. De Bronstraat ligt in een fijne en levendige wijk in het kerkdorp Born. De woning bestaat uit twee verdiepingen en biedt een thuis voor vier woongroepen van ieder negen personen. Elke cliënt krijgt een eigen studio, met toilet en douche. Bij de woongroep hebben ze ook een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daarnaast is er voor elke woongroep in de grote tuin nog een terras. Deze woongroepen hebben elk hun eigen doelgroep:
 • Jong volwassenen ontwikkelingsgericht LVB;
 • MVB, ouder wordende cliënten;
 • LVB/ MVB, licht gedragsproblematiek;
 • Autisme, LVB/ MVB.

Kenmerkend voor de cliënten van de Bronstraat is, dat zij willen werken aan hun zelfstandigheid zowel jong en oud. Dat vraagt echter wel om vertrouwen en veiligheid. De cliënten krijgen dan ook alle ruimte en ondersteuning om hun zelfstandigheid te ontwikkelen en om de volgende stap te kunnen zetten. Daarbij moeten ze altijd terug kunnen vallen op zorgprofessionals, die hen hierbij ondersteunen. Deze elementen zijn ook terug te zien in de woning. Cliënten beschikken over een eigen studio en gaan overdag naar hun werk, maar ze kunnen daarnaast ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes.

Enthousiast? Solliciteer snel!
Kom jij ons team versterken? Solliciteer en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teammanager John Hamers via telefoonnummer 06-81361344.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Bel of app dan met recruiter Justin Zelissen via telefoonnummer 06-14957174.

Een Verklaring Omtrent Gedrag en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.