Stichting Pergamijn zoekt een

Begeleider Gehandicaptenzorg MVG, uren in overleg, Zwaanweg 5-7 in Echt

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider Gehandicaptenzorg MVG, uren in overleg, Zwaanweg 5-7 in Echt

Wat ga je doen?
Op Zwaanweg 5-7 zijn de bewoners gebaat bij veel duidelijkheid en voorspelbaarheid. Jij kunt ze dit bieden en maakt hierbij gebruik van programma’s aan de hand van pictogrammen of verwijzers. Tijdens de begeleiding van een cliënt bewaar je altijd de rust en stimuleer je de zelfredzaamheid door de cliënt zoveel mogelijk zelf te laten doen. Als (assistent) begeleider is het van belang om de basis veiligheid te bieden aan de bewoners. Je biedt de cliënt veel nabijheid en stemt samen constant af wat er gedaan wordt. Deze afstemming vindt ook plaats tussen jou en je collega’s. Samen spelen jullie in op de behoefte en hulpvraag van de bewoner, maar ook wat de bewoner zelf aankan. Je biedt hierbij duidelijke kaders, zodat je voorspelbaar bent voor de cliënt.

Wat bieden we jou?
Arbeidsvoorwaarden:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg: FWG 30/35/40; (min. €2.127,- max. €3.535,- o.b.v. 36 uur) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een interessante werkkostenregeling (voordelen bij de aanschaf van een telefoon, tablet of fiets, sportclub,…);
 • Lees hier meer over de CAO Gehandicaptenzorg: CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl)
 • 144 verlofuren en 57 uren Regeling balansverlof per jaar op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, kerstgeschenk en attentie Dag van de Zorg;
 • Intentie tot vast dienstverband;
 • Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.

En verder vinden we het belangrijk:
 • Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren;
 • Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen;
 • Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.

Jouw profiel
 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op minimaal MBO-niveau 3 met relevante werkervaring.
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen vraag en behoefte. Zo zelfstandig als mogelijk, zo beschermd als nodig. Terrein Pepinusbrug in Echt is een beschermende woonomgeving met specialistische zorg en behandeling voor mensen met (hoog)complexe ondersteuningsvragen. Op diverse locaties in Midden- en Zuid-Limburg biedt Pergamijn zorg- en woonconcepten in de wijk voor mensen met (complexe) ondersteuningsvragen. In partnerschap met het netwerk rondom de cliënt maken we voor hem of haar van elke dag een goede dag. Dit doen we professioneel, positief en met passie voor onze bijzondere doelgroepen!

Waar ga je werken?
We bieden je de kans om als (assistent) begeleider in de woning Zwaanweg 5-7 in Echt het team te komen versterken. In Zwaanweg 5-7 bieden we een warm thuis aan 14 cliënten. Het is een diverse groep cliënten waarbij jij je kan ontplooien in zowel begeleiding “met de handen op de rug” als de verzorgende aspecten.

Binnen Zwaanweg 5-7 werk je in een team met enthousiaste medewerkers, die opkomen voor de belangen van onze bewoners. We werken goed samen, respecteren elkaar en staan open voor nieuwe dingen. We kunnen wel kritisch zijn in het belang voor de bewoners.

Onze bewoners hebben een ernstig meervoudige beperking. Daarnaast kunnen zij autisme hebben of moeite hebben met prikkelverwerking. Hechtingsproblematiek kan ook bij onze bewoners voorkomen.

Enthousiast? Solliciteer snel!
Kom jij ons team versterken? Solliciteer en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teammanager Nicole Houkes via 06-53723583 en/of nicole.houkes@pergamijn.org

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Bel of app dan met recruiter Anja Völler via telefoonnummer 06-51322015.

Een Verklaring Omtrent Gedrag en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.