Koraal zoekt een

Begeleider LVB+ - St. Anna in Heel

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal locatie St. Anna in Heel zoekt meerdere Begeleiders voor de doelgroep LVB+. Je werkt met cliënten met een licht verstandelijke beperking en vaak moeilijk verstaanbaar gedrag, denk hierbij aan psychische problematiek, gedragsproblematiek, autisme, hechtingsproblematiek e.d.

We bieden je een vast contract en diverse ontwikkelmogelijkheden waaronder de unieke Koraal-methodiektraining.

Beschik jij over de deskundigheid en ervaring om met een complexe doelgroep te werken? Sta jij stevig in je schoenen? Ben jij een doorzetter die in mogelijkheden denkt? En kun jij verder kijken dan het getoonde gedrag? Dan zoeken wij jou!

Over de functie
Je werkt met cliënten binnen de doelgroep LVB +. Deze cliënten vragen om een zo normaal mogelijk leven met de beperkingen die zij hebben. Ze zijn gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing. Door de bijkomende gedragsproblemen is er een grote behoefte aan structuur en intensieve begeleiding. Als Begeleider bied jij deze structuur en help je de cliënten met het dagelijks leven en de uitdagingen die zij hierin tegenkomen. Vaak hebben zij een IQ tussen de 50 en 85 en een duidelijk beperkt sociaal aanpassingsvermogen.

Je gaat in het kernteam werken voor de woningen aan de Schoolhof, op het terrein van St. Anna. De diversiteit van cliënten binnen deze groepen vraagt dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Kenmerkend voor de begeleiding van LVB'ers met bijkomende complexe problematiek is dat ’geen dag hetzelfde is’. Er wordt van de begeleiders een hoge mate van aanpassingsvermogen, sensitiviteit en creativiteit verlangd. Je moet kunnen inspelen op de situatie die steeds verandert.

Je bent daarnaast Persoonlijk Begeleider van (in de meeste gevallen) twee cliënten. Samen met hen, de wettelijk vertegenwoordiger en de behandelaar zorg je voor het tot stand komen van het zorgplan. In het zorgplan is de ondersteuningsvraag van de cliënt omschreven. Deze wordt als richtlijn gebruikt voor de manier van begeleiden. Tevens onderhoud je contact met verwanten, behandelaars, artsen en overige personen die betrokken zijn bij de cliënt.

Je werkt in wisselende diensten, inclusief slaapdiensten.

Wat bieden wij?
  • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40: min €2.672 en max. €3.606 of in FG 45: min. € 2.821 en max. € 3.938 op basis van 36 uur per week.
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om deel te nemen aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Contract: direct een vast contract.
  • Uren: het aantal uren is in onderling overleg te bespreken.
  • Kennis en ontwikkeling: we bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen. Als je een andere opleidingswens hebt, zijn hiervoor ook mogelijkheden.
  • Digicoach: voel jij je (nog) niet helemaal thuis in het gebruik van digitale middelen? Onze digicoaches kunnen je coachen en ondersteuning bieden.
  • Buddy: je krijgt bij de start in je nieuwe baan een buddy om er voor te zorgen dat je goed wordt ingewerkt.
  • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega's met passie voor hun werk! Je bent sensitief, maar ook stressbestendig en je durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je hebt het nodige zelfinzicht en bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Je blijft betrokken en aanwezig voor de cliënt, ook bij confronterend gedrag en zelfs als dit gedrag niet strookt met je eigen normen en waarden. Je denkt dan in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en draagt bij aan de ontwikkeling van een zelfverantwoordelijk team.

En verder...
  • Je hebt een afgeronde relevante MBO 4 of HBO diploma zoals Social Work of Pedagogiek.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking en kennis van complex en psychiatrische ziektebeelden.

Over de locatie
Koraal locatie St. Anna in Heel is, naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floris Korver (teamleider) via 06 - 34 96 26 24.

Reageren
Interesse in deze functie bij een bijzondere doelgroep? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie.