Rooyse Wissel zoekt een

Carrièreswitch zorg | Opleidingstraject hbo social work

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Oostrum

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Zorgen dat iemands verleden zijn toekomst niet in de weg zit

Binnen de muren van de Rooyse Wissel wordt hard gewerkt om psychische problemen van patiënten te behandelen. Dat is niet altijd even makkelijk en verloopt zelden langs kaarsrechte paden. Ben jij hierin geïnteresseerd en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is dit je kans! Wij bieden je de mogelijkheid om per 1 juni 2024 een overstap te maken naar de forensische zorg waarin je wordt opgeleid tot hbo sociotherapeut.

Als sociotherapeut zorg je voor een leefklimaat waarbinnen optimale behandeling, begeleiding en beveiliging kan plaatsvinden. In samenwerking met het multidisciplinaire team draag je zorg voor onderdelen van het behandelplan van de patiënten.

Voor het onderdeel Klinisch behandelen zoeken wij:

Carrièreswitch zorg
Opleiding tot hbo social work

Jouw werkplek wordt een tbs-kliniek waar ruim 180 tbs-patiënten zijn opgenomen, verdeeld over 13 behandelafdelingen. Dit zijn afdelingen waar mannen met een psychische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblematieken of een licht verstandelijke beperking worden behandeld. Samen met jou werken we er aan om recidive te verminderen en daarmee de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in. Wil je alvast kennis maken met een van je collega’s binnen sociotherapie? Lees dan de dag van Anja.

Wat bieden we jou?
 • Een uitdagend hbo social work traject waarin je wordt opgeleid als sociotherapeut
 • Een contract voor de duur van je opleiding en baangarantie na het afronden van je opleiding
 • 100% vergoeding van je opleiding met een Nederlands erkend diploma
 • Een intern scholingsprogramma en bijpassende werkzaamheden
 • We laten je zeker niet aan je lot over en zorgen voor goede begeleiding
 • Salaris volgens cao GGZ €2.737,- bruto per maand bij 36 uur.
  Je ontvangt jaarlijks een verhoging van je salaris. Jouw salarisperspectief is FWG 50. En natuurlijk betalen wij jouw opleiding tot sociotherapeut.
 • Een reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, tot een maximum van 120 kilometer per dag
 • Werk in een organisatie die nooit stilstaat, vooruitstrevend is en groeimogelijkheden biedt voor medewerkers en patiënten
Wat neem je mee?

Je hoeft geen werkervaring en een diploma in de zorg te hebben. Maar om onze collega te worden, moet je wel minimaal aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je bent in het bezit van minimaal een mbo-4 diploma en bereid de opleiding hbo social work te volgen
 • Meerjarige werkervaring op mbo of hbo niveau
 • Bereidheid om minimaal 32 uur te werken
 • Je ben geïnteresseerd in het werken met patiënten met complexe psychiatrische problematiek
 • Het werken binnen de Rooyse Wissel doet een beroep op je fysieke en mentale gesteldheid; mentale stabiliteit, flexibiliteit en kunnen reflecteren zijn belangrijke kwaliteiten die nodig zijn voor het werken in onze organisatie
Solliciteer!

Heb jij het lef om de switch te maken? Solliciteer dan via deze pagina.
De sollicitatieprocedure bestaat uit:
– een eerste gesprek
– een digitale persoonlijkheidsscan en drijfverentest
– een tweede gesprek
– een meeloopdag
– startmoment 1 juni 2024 waarbij de opleiding per september 2024 begint

 

Meer weten?

Wij staan je graag te woord om je meer te vertellen over de vacature. Neem daarvoor contact op met Jacqueline Janssen of Michelle Franssen (recruiters) via 088-3720000 of solliciteren@derooysewissel.nl. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.