Stichting Pergamijn zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg, Echt - Herstal 34 35

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider Gehandicaptenzorg, 28 uur, Echt

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als cliëntbegeleider in de woning Herstal 34/35 in Echt het team te komen versterken.

De woningen Herstal 34/35 zijn gelegen in Echt, op de locatie Pepinusbrug. De woningen zijn geschakeld en gelijkvloers. Beide woningen worden aangestuurd door 1 team

Binnen Herstal 34/35 bieden we een warm thuis aan 11 cliënten, variërend in leeftijd van 32 tot 67 jaar (met een matig tot zeer ernstig beperking), die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot de zelfzorg, daginvulling en in het behouden/uitbreiden van hun sociale netwerk.

Jouw baan...
De nadruk in de ondersteuning ligt op het bieden van een uitnodigend klimaat waarin veel aandacht is voor sfeer en belevingsgerichte activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van ouder wordende cliënten.

Je krijgt te maken met verschillende zorgvragen en begleidingsstijlen, het is daarom belangrijk jezelf tijd te gunnen om de cliënten te leren kennen.

Naast groepsgerichte activiteiten is er ook aandacht voor individuele ondersteuning.

Structuur en eigen regie (daar waar mogelijk) staan hierin centraal.

Alle cliënten hebben buitenshuis dagbesteding hetzij op het terrein zelf hetzij elders.

Het merendeel van de cliënten heeft dagbesteding bij de Gieter, hier wordt een individuele/groep daginvulling gegeven door 2 vaste dagbestedingsmedewerkers met ondersteuning vanuit de woning.

Jij…
 • bent een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt staat bij Pergamijn centraal en heeft zoveel mogelijk regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vormgeven.
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
 • moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op MBO niveau 3/4 of HBO niveau;
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40?afhankelijk van je opleiding en werkervaring; (min. €2.338,- max. € 3.535,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en regeling balansverlof.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% in volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid.
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Herstal 34/35 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi)

Meer weten?
Nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Camiel van Keeken, teammanager tel 06-81361370.

Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Camiel en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.