Stichting Pergamijn zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg, Echt - Vosweg

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider gehandicaptenzorg, 32 uur, Echt

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als cliëntbegeleider op Vosweg 2 of 4, of een combinatie hiervan te komen werken. We zoeken zoekt een enthousiaste, positieve cliëntbegeleider die samen met het team de zorg en de begeleiding wil bieden voor onze gemende voornamelijk (ZV)EMB doelgroep, met zowel een medische als pedagogische hulp/begeleidingsvraag.

Binnen Vosweg 4 bieden we een warm thuis aan kinderen en jongvolwassenen. Enkele van deze cliënten hebben een ernstig meervoudige beperking en complexe medische zorg nodig. Andere cliënten hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking, waar begeleiding en zorg elkaar afwisselen. Daarnaast wordt aan thuiswonende kinderen met EMB logeren geboden. Er wordt hierbij ingestoken op (complex medische) zorg, opvoeding, begeleiding, ontwikkeling en hechting.

Jouw baan...
Bij de complexe medische zorg kun je denken aan de zorg voor een trachea canule, mickey-button, zuurstoftoediening, uitzuigen mond en keelholte en intensieve thuisbeademing. Voor dit alles wordt er nauw samengewerkt met het CASK en centrum voor thuisbeademing. Afhankelijk van jouw vooropleiding word jij hierin geschoold. De nadruk ligt op het aanleren en in stand houden van (nieuwe) vaardigheden, met name gericht op communicatie (NMG), het verrichten van ADL zorg en het bevorderen van (voor) schoolse vaardigheden.

Binnen Vosweg 4 wordt er zeer nauw samengewerkt met de wettelijk vertegenwoordigers van de kinderen. Dit vraagt specifieke communicatieve vaardigheden.

Medewerkers van Vosweg 4 werken samen met Vosweg 2. Men helpt elkaar op vaste momenten of als er een hulpvraag is.

Op Vosweg 2 wonen 8 volwassen en ouder wordende cliënten met (ZV)EMB (27-65 jaar). De nadruk ligt hier op een mooie prettige daginvulling. Er is op deze woning nog echt tijd voor de cliënt. Per dag wordt gekeken naar waar de cliënt behoefte aan heeft en hier wordt actief op ingespeeld. De mooiste dingen van deze doelgroep uiten zich in de kleinste dingen. Één glimlach bij een lekkere maaltijd, een ontspannen cliënt in bad of een cliënt die gewoon lekker in zijn of haar vel zit.

Er wordt gewerkt aan een zinvolle dag, onder de 'ervaar het maar'-methode. Onze visie op de zorg komt van uit de ‘LACCS’-methode. Daarbij nemen we doordat we meerzorg hebben ruim de tijd voor onze cliënten en gecombineerd met de ‘PDL’-methode zijn wij van mening dat wij een goede dag bieden voor de cliënten.

Op pedagogisch gebied kun je denken aan een nabije begeleidingsvraag. Onze cliënten zijn niet allemaal in staat om zich verbaal te uiten, door middel van non-verbale communicatie stellen ze een hulpvraag. Hiervoor is er binnen de Vosweg een nauwe samenwerking met de gedragskundige.

Spreekt een van de twee woningen je aan of werk je graag afwisselend. Dan is dit het moment voor jou om te schrijven

Jij…
…. Bent een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. Iemand die klein kan denken, maar groot uitpakt. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en het welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel mogelijk regie over zijn eigen ondersteuningsplan.

…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.

…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
…moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen de woning wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3-IG, niveau 4 of HBO niveau;
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie;
  • Je bent bereid het vak te leren en eventueel (bij)scholing te ontvangen.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40; afhankelijk van je opleidingsniveau; (min. €2.338,- max. €3.535,-);
  • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en een regeling balansverlof.
  • Een eindejaars uitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% in volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • Reeweg3 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Camiel van Keeken via 06-81361370, teammanager Vosweg 4.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Camiel van Keeken en een collega.