Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider Pergamijn aan Huis

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Herkenbosch

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Doel van de vacature is werven van een cliëntbegeleider Pergamijn aan Huis die vooral inzetbaar is in de gemeenten Echt-Roerdalen-Maasgouw.
Naast Pergamijn aan Huis vragen we aanvullende een bereidheid om mee te werken op woning Guldendreef.

Kunnen we dit op een manier verwerken in de vacature tekst?

Salaris is schaal 40 en afhankelijk van ervaring

Ambulant begeleider gehandicaptenzorg, 24 uur, Echt-Roerdalen-Maasgouw

Waar ga je werken:
Werken als begeleider bij Pergamijn aan huis is werken in een bijzondere functie. De 1 op 1 begeleiding zorgt er voor dat je écht kan aansluiten op de (vaak uiteenlopende) vraag van de cliënt. Vanuit respect voor de eigen regie en autonomie van de cliënt.

Het team ambulant bestaat uit 17 begeleiders die nauw met elkaar samenwerken al is het niet in teamverband. Het team biedt zorg aan circa 70 cliënten in de Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg.

Team Ambulant biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (ernstig meervoudig beperkt), cliënten met een stoornis in het autismespectrum al dan niet in combinatie met een (lichte) verstandelijke beperking. Geen dag is hetzelfde en de afwisseling is enorm. De ondersteuning wordt veelal geboden in of rondom de thuissituatie; dus in de eigen omgeving van de cliënt.

Werktijden (ochtend en avond) zijn cliëntvolgend. Je werkt dus onregelmatig, ook in avond- en weekenddiensten en op feestdagen.

In deze functie vragen we aanvullend een bereidheid om mee te werken op woning Guldendreef in Herkenbosch.

Wat ga je doen:
In deze functie komen al je kwaliteiten en talent aan bod!

Als ambulant begeleider werk je samen met de cliënten gericht op het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan. Je werkt hierbij altijd samen met een andere collega (afwisselend van elkaar). Je biedt op maat gesneden zorg- en dienstverlening, bezit over een grote mate van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en time management. Regie op eigen leven en zelfredzaamheid zijn je uitgangspunt. Je werkt hierin samen met de cliënt, diens netwerk en collega's van je eigen team. Daarnaast heb je contact met 1 van de 2 gedragskundigen die adviserend zijn aan team ambulant.

Je biedt afwisselend ADL of verpleegtechnische zorg en ondersteun je de cliënten waar nodig bij het uitvoeren en/ of aanleren van vaardigheden op het gebied van zelfstandigheid. Naar aanleiding van je observaties en signalering ben je in staat tot het voeren van de dialoog met cliënt en betrokkenen, ten behoeve van de ondersteuningsvraag. Je ziet en begeleid de cliënt in de context van zijn omgeving (netwerk) en weet hierin professionele samenwerking te bewerkstelligen binnen de kaders van de indicatiestelling. Je weet de observaties en opgehaalde informatie te vertalen in het rapportagesysteem ten behoeve van het behalen van de doelen (wensen en behoeftes) van de cliënt.

Wie ben jij?
 • Je bent een enthousiaste en veelzijdige collega die houdt van afwisseling. Je wilt werken in een professioneel en sterk team. Je hebt een GGZ, verpleegkundige, verzorgende en begeleidende achtergrond. Je vindt het leuk om breed inzetbaar te zijn binnen de diverse doelgroepen van (Z)EMVB, MVB en LVB (comorbiditeit).
 • Je bent bekend met de methodiek oplossingsgericht werken en stelt de cliënt in staat zo veel als mogelijk eigen regie te nemen. Je zorgt niet vóór, maar je zorgt dát!
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, stressbestendig, hebt een open en cliënt volgende houding, je weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken.
 • Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistisch blik naar knelpunten en uitdagingen.
 • Je denkt vanuit de mogelijkheden van de cliënt en in samenwerking en dialoog met diens netwerk kom je tot de gepaste ondersteuning. Er is ruimte te sparren met collega's of gedragskundige wanneer de situatie hierom vraagt.

Opleiding en ervaring
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-VP niveau; MMZ kwalificatieniveau 4 of (bij voorkeur) HBO, bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
 • Je hebt relevante werkervaring in de GGZ, gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verpleegzorg.
 • Je bent in het bezit (of bereid om te volgen) van het slik protocol, toedienen van zuurstof, medicatie, sondevoeding en tillift.

Wat bieden wij:
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 40; (min. Eur. 2617,-/ max. Eur. 3535,- bruto per maand o.b.v. 36 uur), afhankelijk van ervaring.
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 56 uren Regeling balansverlof;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen Stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet of smartphone, maar ook voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Voordelig shoppen met Benefits at Work
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze;
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshop en nog veel meer.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met teammanager Marlie Kessen: 06-81361349 of een van de recruiters: 0475-479666

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en werken met leuke cliënten én collega's, reageer dan op deze vacature via de website www.werkenbijpergamijn.nl.

De procedure beslaat een gesprek met teammanager Marlie en recruiter Anja.