Koraal zoekt een

Groepsbegeleider EVB +/Persoonlijk Begeleider - Maasveld Maastricht

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor Koraal locatie Maasveld zoeken we begeleiders die stevig in hun schoenen staan voor cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematieken.

Met jouw positieve en creatieve aanpak onderzoek je samen met je collega’s waar de krachten en mogelijkheden van bewoners liggen. Ook heb je het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen. Zoek je een nieuwe uitdaging? Draai jij de hand niet om voor complexe situaties, sta jij open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en durf jij daarbij out-of-the-box te denken, dan is dit jouw doelgroep! Kom dan ons team versterken!

Over de functie,
De doelgroep MVB/EVB+ betreft bewoners die behoefte hebben aan intensieve tot zeer intensieve begeleiding, een gestructureerde leefomgeving en gedragsregulering.

Het merendeel van de cliënten beschikt over een ZZP 7 indicatie, sommige aangevuld met tijdelijke meerzorg. Als groepsbegeleider biedt je zorg aan cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben vanwege hun complex gedrag en specifieke ziektebeelden o.a. autisme, Prader willy , NAH en psychiatrie. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding/huis gaan en
daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer waar mogelijk. Als medewerker bepaal jij mede de sfeer binnen de groep; maak ruimte voor een grapje, een gesprekje of een dikke knuffel!

De bewoners zijn mobiel, echter maken sommige buitenshuis wel gebruik van hulpmiddelen. Denk hierbij aan een rolstoel of rollator. Zorgen voor een veilige en sfeervolle woonomgeving is een belangrijk onderdeel van jouw taken. De begeleiding is gericht op kwaliteit van het leven, het bieden van structuur en het stimuleren van de zelfredzaamheid. Als begeleider werk je proactief en volgend.

Uitgangspunt in de begeleiding van deze cliënten zijn de individuele behoeften, waarbij samenwerking en overleg met het team, verwanten en andere betrokken disciplines zeer belangrijk is. Bewoners zijn bekend met agressie die gericht kan zijn op materialen en personen. Hiervoor worden diverse preventieve maatregelen en scholingen ingezet ter ondersteuning van de medewerkers en veiligheid van alle partijen. Daarnaast neem je deel aan overleg en zorg je voor een goede overdracht van informatie. In je werk word je aangestuurd door een teamleider, regiebehandelaar en kun je altijd rekenen op je collega-begeleiders. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega’s van de wooneenheid of andere disciplines, en met de verwanten van onze cliënten.

Onze woningen
Onze woningen bieden plek voor bewoners, variërend in leeftijd van 18 tot 70+ jaar, met naar behoefte een eigen kamer, studio of appartement en een eigen tuintje.

De bewoners vragen verschillende vormen van ondersteuning en begeleiding. Binnen de ene woning ligt de nadruk meer op rust, sfeer en verzorging/verpleging. Bij de andere woning op ontwikkeling, structuur en verzorging. Het uitgangspunt voor alle bewoners is dat deze hier graag woont en zich thuis voelt. Het bieden van een passende daginvuling is hierbij tevens van belang, deze kan zowel binnen de woning als buiten de woning plaats vinden, dit naar gelang de wens van de bewoner.

Maasveld
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij jou?
 • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg. Inschaling van de functies vindt plaats aan de hand van opleiding/opleidingsniveau en werkervaring. Conform CAO Gehandicaptenzorg; Voor FWG 45 is dit minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Contract diverse contractvormen van 16 – 34 uur per week.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
 • Je hebt kennis, affiniteit en ervaring in het werken met EVB+ cliënten.
 • Je kunt een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en uitvoeren van begeleidingsplannen.
 • Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen.
 • Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig.
 • Je ondersteunt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel.
 • Je bent een doorzetter, gedreven en je staat stevig in je schoenen. Indien nodig, kun je ook gas terug nemen en je hebt oog voor de grenzen van cliënt, collega’s en zeker ook jezelf. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling.
 • Je weet om te gaan met verschillende vormen van fysieke agressie, reageer je adequaat bij crisissituaties en stel je grenzen bij grensoverschrijdend gedrag.
 • Je bent flexibel hebt geduld, doorzettingsvermogen en je bent stressbestendig.

en verder..
 • Je bent in het bezit van een diploma Verpleegkundige (BIG geregistreerd), MMZ-niveau 4, HBO Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met mensen met matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematieken.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anita van Kranenburg (Teamleider EVB+) via telefoonnummer 06-53345038.

Voorafgaand aan de aanwerving krijg je kans om een kijkje te nemen binnen een van de woongroepen. Op deze manier heb je een idee voor welke doelgroep je solliciteert. Pas na deze meeloopdag maak je een beslissing!

Reageren
Heb je interesse? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.