Koraal zoekt een

Groepsbegeleider Social Work / MMZ (4) - Maasveld Maastricht

Dienstverband

16 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Waarom werk jij nog niet bij Maasveld?!

Lijkt een baan als groepsbegeleider binnen de gehandicaptenzorg jou interessant?! Wij zoeken groepsbegeleiders voor onze woningen en zijn op zoek naar stevige persoonlijkheden die onze bewoners een stapje verder kunnen brengen. Een baan waarin jijzelf en de bewoner ertoe doen!

Over de functie
Mensen met een matige of ernstig meervoudige beperking hebben vaak moeite om zelfstandig te werken of te wonen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen. Wij geven onze bewoners de ruimte om in een vertrouwde omgeving zichzelf te zijn.

Als groepsbegeleider begrijp jij dit en pas je jouw manier van begeleiden/ verzorgen hierop aan. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer! Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Er is voor jou alle ruimte om jouw werk aan te passen op de vraag en het ritme van de bewoner.

Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Wie zijn je collega’s
Wij zijn een enthousiast, gedreven en gezellig team met passie voor onze bewoners. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om je zelf te ontwikkelen.

“Een lach maakt mijn dag al helemaal goed. De dankbaarheid die onze bewoners geven is zo mooi. Daar doe je het voor. We kijken niet naar die beperkingen. Wij werken in hun woning, daar zijn we ons van bewust. Wij zorgen, verzorgen en regelen als team alles voor de bewoners. Naast de dagelijkse zorg, de medische zorg is er ook ruimte voor de dag invulling. We wandelen, fietsen, luisteren muziek, kleine activiteiten waarbij we altijd zoeken naar verbinding en nieuwe mogelijkheden. De mix tussen MVB en EMB cliënten maakt dat er een mooie dynamiek is in de begeleiding richting de bewoners."Over Maasveld
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Als medewerker bij Koraal maak je van alles mee. Je zou er een boek over kunnen schrijven! Er gebeuren veel mooie dingen. Mensen groeien, samenwerkingen ontstaan, talenten worden benut en we zijn elke dag weer op de een of andere manier van betekenis voor een ander. Kortom, Koraal zit vol verhalen waar je kracht uit haalt.

Een greep uit deze verhalen hebben we voor je opgeschreven: https://www.injekrachtbijkoraal.nl/krachtige-verhalen

Waarom is het leuk om bij ons te werken?
Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen. Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Bekijk via deze link https://www.youtube.com/watch?v=IkWltFbI1HU hoe het is om bij ons te werken in de gehandicaptenzorg!
  • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg: Inschaling van de functies vindt plaats aan de hand van opleiding/opleidingsniveau en werkervaring. FWG 40 is dit minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
  • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (min 20 - max 34) in overleg met jou wordt vastgelegd.
  • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer.
  • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.
  • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
  • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega's die een leuke uitdaging zoeken! Je bent zorgzaam en doortastend, kunt je goed inleven in de ander en bent geduldig. Je bent in staat om verder te kijken dan de beperking en ziet het individu. Je hebt oog voor detail en waardeert het kleine.

En verder...
  • Je bent in het bezit van een diploma Social work, MMZ opgeleid volgens de kwalificatiestructuur niveau 4 of een andere verwante HBO opleiding.

Meer informatie
Wil jij graag meer informatie alvorens te solliciteren, wij staan er altijd voor open om een afspraak te plannen voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertellen wij je alles wat jij wilt weten over onze Koraal locatie Maasveld, het werken in de gehandicaptenzorg, de verschillende doelgroepen en jouw ontwikkelmogelijkheden bij Koraal. Ook is het mogelijk om een keer mee te lopen op de groep om een beter beeld te krijgen van de doelgroep.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Astrid Caris (teamleider) 06-53344879 of Kim van Bommel (HR Adviseur) 06-16134150.

Voor het werken bij Maasveld is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste.

Reageren
Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wil je toch reageren? We ontvangen je reactie graag.