HBO leren-stage

Zit je vol passie en ambitie, wil je jouw kansen in de arbeidsmarkt vergroten en vind je het geen probleem om met je neus in de boeken te duiken om jezelf te verdiepen in alle aspecten van zorg en welzijn? Dan is de voltijd HBO-opleiding wat je zoekt!

Heb je jouw havo, vwo of MBO diploma op zak en wil je doorleren om je kansen in de arbeidsmarkt te vergroten? Dan kun je voor een voltijd HBO-opleiding kiezen. Gedurende deze opleiding zit je iedere dag in de schoolbanken, heb je veel contact met je mede-scholieren, werk je aan huiswerk en scripties en loop je regelmatig stage om alle theorie toe te passen in de praktijk. Je hebt natuurlijk recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct.

Toelating met een MBO-diploma

Een MBO-diploma op niveau 4 geeft je niet automatisch toegang tot elke HBO-opleiding in de richting gezondheidszorg. Of je wordt toegelaten hangt af van het MBO-diploma dat je hebt. Stel, je hebt een diploma in de richting economie en administratie dan kan het zijn dat een hogeschool extra eisen stelt als je een zorg-opleiding wil volgen.