Leger des Heils zoekt een

Helpende Plus | Zorgondersteuner | Eindhoven

Dienstverband

16 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, MBO niveau 2

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Sociaal Werk, Ouderenzorg
Een passie voor mensen die terug is te zien in de dagelijkse werkzaamheden: ervoor zorgen dat kwetsbare mensen fijn en zelfstandig kunnen blijven wonen. Hen goed laten voelen in hun eigen vertrouwde omgeving. Iets voor jou? Lees snel even verder.

Wat ga je doen?

Vanuit jouw rol ga je niet alleen aan de slag met dagdagelijkse taken zoals een maaltijd op tafel toveren, schoonmaken en de boel op orde brengen, maar je bouwt ook aan sterke banden met onze deelnemers (zo noemen wij onze cliënten). Dús: niet alleen “een helpende hand,” maar ook een luisterend oor en vooral een maatje.

De deelnemers (zo noemen wij onze cliënten) ontvangen persoonlijke begeleiding op een zorglocatie of ambulante begeleiding bij hun thuis. Dit is van belang, omdat zij veelal kampen met een verslaving, in combinatie met psychische en andere problematieken. Ja, je moet dus stevig in je schoenen staan. Maar hé, daardoor blijf je scherp. Toch?

Samengevat, jij zult je bezighouden met:
 
 • Een band opbouwen met de deelnemers;
 • Het bieden van alledaagse zorgverlening (ADL) en het uitvoeren van huishoudelijke en dagdagelijkse taken;
 • Het stimuleren van zelfstandigheid, door deelnemers in te lichten over persoonlijke verzorging, huishouden en “goed voor jezelf zorgen;”
 • Veranderingen te signaleren naar de ambulante en persoonlijk begeleiders.

Fijne bijkomstigheid: je komt te werken in het bruisende Eindhoven, waar je zowel zelfstandig wonende deelnemers als bewoners van onze woonvoorziening ondersteunt.

Dit ben jij

Je bent enthousiast. Want deze vacature, die gaat over jou! Verder herken je jezelf in het volgende:
 
 • Je hebt hart voor je medemens en affiniteit met onze bijzondere doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden;
 • Je hebt een mbo-werk- en denkniveau en brengt een aansluitende zorgopleiding als basisuitrusting mee (bijv. Helpende Plus niveau 2);
 • Je bent in staat om zowel bij de deelnemers thuis als bij onze woonvoorziening te komen;
 • Je staat stevig in je schoenen: we werken met een pittige doelgroep;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.

Bij twijfel: gewoon solliciteren! We komen er samen wel achter of er een match is.
 Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen “werk,” je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
 • Een contract voor 16 - 36 uur per week, verdeeld over de woonvoorziening en zelfstandig wonende deelnemers;
 • Dagdiensten, verdeeld over maandag t/m vrijdag (exacte werkdagen in onderling overleg);
 • Werkomgeving Eindhoven;
 • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • Een prima salaris in schaal 4 van de cao Sociaal Werk (€2.417 - €3.250 o.b.v. 36 uur per week).
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), 170 Verlofuren per jaar bij een fulltime dienstverband (36 uur), een prima mobiliteitsregeling, een jaarlijks sportbudget en een goede pensioenregeling via PFZW;
 • De mogelijkheid tot (externe) scholing deskundigheidsbevordering.

Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers erg belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. ‘N foutje? Mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Goed van start
Na je indiensttreding staat je een gedegen inwerktraject te wachten. We koppelen jou aan een “buddy” en laten je zorgvuldig met alles en iedereen kennismaken! Natuurlijk kun je ook bij al jouw andere collega’s terecht voor vragen of informatie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Geschikte kandidaten worden meteen uitgenodigd, wacht daarom niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures

Houd er alvast rekening mee: de gesprekken vinden op maandag 18 maart.

Eerst meer weten? Bel dan met Richard Clijsen (afdelingsmanager Ambulant Eindhoven) via 06 – 25765908.

Eerst even kennismaken? Plan hieronder (online) een afspraak met recruitment in.