Ik wil als zorgorganisatie een hulpvraag plaatsen, hoe doe ik dat?

Heeft uw zorg- of welzijnsorganisatie behoefte aan (tijdelijk) extra hulp van vrijwilligers: mensen zonder zorgachtergrond maar met het hart op de juiste plek? Meld uw hulpvraag dan aan via helpdezorglimburg.nl! Deelnemers van Zorg aan Zet kunnen dit via de gebruikelijke route doen (zoals bij het plaatsen van een vacature) via hun account op Zorgnet Limburg. Kies hierbij niet voor de optie vacatures, maar vrijwilligerswerk. Een korte handleiding is hier te downloaden. 
Geef zoveel mogelijk bovenin de vacaturetekst aan dat het om een tijdelijke corona hulpvraag gaat: met andere woorden waarom er dringend, tijdelijke vrijwilligers worden gezocht. Meer tips? Bekijk onze checklist voor een goede vacaturetekst voor vrijwilligers.

Is uw organisatie niet aangesloten bij Zorg aan Zet of lukt het niet om een hulpvraag te plaatsen? Neem dan contact op via redactie@zorgnetlimburg.nl.

Zoals je ziet hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet voor jou, zodat je snel een antwoord krijgt op jouw vraag! Hieronder vind je nog meer vragen en antwoorden!
 

Hoe werkt helpdezorglimburg.nl?

Helpdezorglimburg.nl heeft de vraag van zorg- en welzijnsorganisaties in Limburg naar (tijdelijke) vrijwilligers zonder zorgachtergrond gebundeld. Zo kunnen helpers meteen zien waar zij kunnen bijspringen, wat passend is en direct contact leggen.

Ik kan maar paar uur helpen, kan dat?

De insteek is laagdrempelig: al help je tijdelijk een aantal uren bij een zorginstelling in de buurt, dan lever je meteen al een waardevolle bijdrage. Bekijk alle hulpvragen om te zien wat mogelijk is.

Er staat (nog) geen passende hulpvraag tussen, wat nu?

Staat er net geen passende hulpvraag tussen? Meld je dan aan voor een ‘vrijwilligerswerk alert’. Nieuwe hulpvragen ontvang je dan direct per mail. Uiteraard is dit vrijblijvend, je kunt je altijd uitschrijven. Ook kan het zijn dat organisaties in hun hulpvraag aangeven dat het mogelijk is om contact op te nemen, ook al is de gestelde vraag nog niet helemaal passend. Er wordt dan gekeken naar wat wel mogelijk is.

Wat als ik een zorgachtergrond heb, kan ik dan ook reageren?

Nee, medisch opgeleid personeel (dat bijvoorbeeld met pensioen is gegaan of in een andere sector is gaan werken) en wel (tijdelijk) wil ondersteunen, vragen we zich te melden bij het landelijke initiatief van de Nationale Zorgreserve (www.nationalezorgreserve.nl). Zij coördineren dit verder. Helpdezorglimburg.nl staat hier helemaal los van. Mocht je weer terug (en vast) in de sector willen gaan werken, kijk dan op www.zorgnetlimburg.nl voor openstaande vacatures in de regio Limburg.

Kan ik mijn gegevens achterlaten?

Helpdezorglimburg.nl gaat voor een snelle match. Het kan natuurlijk voor komen dat er net geen passende hulpvraag tussen staat. Meld je daarom aan voor een ‘vrijwilligerswerk alert’, dan ontvang je hulpvragen direct in je mailbox. Je vindt deze alert onderaan de overzichtspagina met hulpvragen.

Ik wil graag werken (een betaalde baan) in de zorg, waar moet ik zijn?

Wat goed dat je interesse hebt om in de zorg te werken. Kijk op www.zorgnetlimburg.nl voor meer informatie over passende opleidingen en/of openstaande vacatures. Het is altijd slim om (extra) werkervaring op te doen. Kijk daarom zeker ook al naar vrijwilligerswerk waar jij van betekenis kunt zijn.

Door wie is helpdezorglimburg.nl opgericht en waarom?

Helpdezorglimburg.nl is een initiatief van Zorg aan Zet. Een samenwerkingsverband van meer dan 90 werkgevers in de Limburgse zorg- en welzijnssector. Momenteel dreigt er tijdens deze vierde coronagolf een zorginfarct te ontstaan door de toestroom aan corona patiënten en veel zieke zorgmedewerkers. Zorg aan Zet ziet daarom een verbindende rol weggelegd door het samenbrengen van vraag en vooral (extra) handen van vrijwilligers/helpers in de regio Limburg. Helpdezorglimburg.nl maakt gebruik van de faciliteiten van Zorgnetlimburg.nl. Voor iedereen met een zorgachtergrond is het landelijke initiatief  www.nationalezorgreserve.nl ingericht.  

BEKIJK DIRECT HET AANBOD IN HULPVRAGEN

Verder goed om te weten:

Helpdezorglimburg.nl maakt gebruik van de faciliteiten van Zorgnet Limburg. Op laatstgenoemde zijn alle vacatures te vinden voor werken in de zorg. Voor iedereen met een zorgachtergrond die een bijdrage wil leveren, is het landelijke initiatief van de Nationale Zorgreserve ingericht.
 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar loopbaanloket@zorgnetlimburg.nl en we beantwoorden je vraag dan zo spoedig mogelijk.