XONAR zoekt een

Jeugdzorgwerker residentie crisis

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Bij de crisis-groep doen we alles samen! Samen met je collega’s, maar ook samen met de kinderen en iedereen die voor hen belangrijk zijn. Een collega deelt hoe een dag bij haar verloopt (vanwege privacy zijn de gebruikte namen fictief).

Een dag bij de crisis-groep
Na een verfrissend weekend sta ik vandaag weer voor een nieuwe werkdag. Er zijn enkele cliënten die vertrokken zijn, wat betekent dat er ruimte is voor nieuwe gezichten. Samen met het team en de gedragswetenschapper duiken we in de dossiers. Het lezen van deze verhalen laat altijd een diepe indruk achter. Wat hebben deze jongeren in hun korte leven al veel meegemaakt. Telkens stel ik mezelf de vraag: hoe kan ik, als de zoveelste hulpverlener, een sterke band opbouwen met deze nieuwe bewoners? Hoe kan ik die connectie maken? Hoe zal de dynamiek in de groep veranderen? Zullen de huidige bewoners anders reageren? Het is elke keer opnieuw een uitdaging.

Terwijl ik in mijn auto naar het werk rijd, flitst de gedachte aan Brian, een voormalige cliënt, door mijn hoofd. Hij vergeleek mijn auto altijd met een brommobiel, en bij die herinnering verschijnt er automatisch een glimlach op mijn gezicht. Eenmaal op de groep begroet ik mijn collega's en de kinderen. Iedereen is druk bezig met zijn eigen activiteiten: Chelsy doet huiswerk met een collega en Roy kijkt televisie. Ik maak kennis met de nieuwkomers en kan nu eindelijk gezichten plaatsen bij de namen uit de dossiers. Na een hartelijke begroeting ontvang ik een gedetailleerde overdracht van mijn collega, onder het genot van mijn vertrouwde kop koffie.

Het avondschema volgt een vast patroon. We beginnen gezamenlijk met het diner om vijf uur. Onze gastvrouw heeft zich weer overtroffen met lasagne op het menu. Aan tafel hangt een gezellige sfeer, en de bewoners bespreken samen hun dag. Joris deelt zijn schooldagervaring, en Natalie vertelt over de vakantie van een vriendinnetje in haar klas. Na het eten heeft iedereen zijn eigen planning, die we samen met de kinderen opstellen. Tom wil nog even naar buiten, Joris moet nog huiswerk maken, Chelsy wil sporten, en anderen willen wat tijd voor zichzelf. De avond verloopt rustig en ontspannen. Om half 9 gaat Joris als eerste naar bed. Ik loop met hem naar boven, speel een potje vier op een rij (waarbij ik wéér verlies) en stop Joris in. We wensen elkaar een goede nacht. Joris vraagt of ik er 's ochtends ook ben. Ik knik bevestigend. Aangezien ik slaapdienst heb, zal ik de nacht op de groep doorbrengen. Joris knikt tevreden en kruipt onder de dekens.

Beneden zijn de tieners nog wakker. Vanavond willen ze graag samen met mij en een collega spelletjes spelen, en we maken er een competitieve avond van met 'keer op keer'. Iedereen gaat op zijn eigen tijd naar boven. Tegen elf uur is het stil, en iedereen ligt in bed. Ik doe een laatste ronde door het pand, sluit mijn werk af en dek de tafel alvast voor morgenochtend. Daarna loop ik naar boven, controleer of alle kinderen slapen en kruip zelf in bed. Geen dag is hier hetzelfde, maar vandaag was een fijne dag. Tevreden val ik in slaap.

Jouw uitdaging
Als collega binnen ons team draag je zorg voor een positief leefklimaat. Jouw verantwoordelijkheden omvatten:
 • Begeleiden van de leefsituatie in de groep volgens de doelen in het hulpverleningsplan;
 • Samen met ouders/verzorgers, jeugdige en casemanager, onder verantwoordelijkheid van de gedragswetenschapper, uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen en deze vertalen naar voor de jeugdige concreet te zetten stappen;
 • Evalueren en indien nodig aanpassen van hulpverleningsplannen met alle betrokkenen;
 • Onderhouden van contacten met scholen, Bureau Jeugdzorg, Gemeentes en externe instanties;
 • Schriftelijk/mondeling overdragen, afstemmen en rapporteren over behandeling en organisatorisch relevante zaken binnen het teamoverleg betreffende individuele jeugdigen en de groep;
 • Implementeren en evalueren van het pedagogische onderdeel binnen het hulpverleningsplan;
 • Toepassen van de afgesproken pedagogisch-methodische aanpak, zowel individueel als in groepsverband.

  Ontdek jouw plek binnen XONAR:
  Deze groep betreft een crisisgroep, waar maximaal 8 jeugdigen verblijven. Het doel is om de jeugdige zo kort mogelijk te laten verblijven voordat ze doorstromen naar een passende vervolgplek. Ons diverse team, met elk zijn eigen kwaliteiten, hecht waarde aan communicatie en humor. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving en een goede sfeer, met hier en daar een vleugje humor. Als team kijken we uit naar gezamenlijke uitjes, zoals barbecues, diners, of gezellige sinterklaasavonden. Wil jij deel uitmaken van dit team?

Functie-eisen
Jij hebt:
 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • SKJ-registratie;
 • Passie voor de jeugdhulpverlening.

Mocht je in aanmerking komen voor een SKJ maar deze nog niet beschikken, dan bieden we je de functie van Jeugdzorgwerker instap aan, inclusief de daarbij behorende salarisindeling (schaal 7, cao jeugdzorg). Aansluitend maken we afspraken over je traject richting SKJ registratie.

We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Kom werken bij XONAR! De voordelen op een rijtje:
 • Goed salaris: schaal 8, cao jeugdzorg;
 • Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Aanvullende informatie:
 • Je bent minimaal 28 uur inzetbaar (maximaal 36 uur);
 • In eerste instantie krijg je een contract voor één jaar, met intentie om dit na een jaar om te zetten naar vast;
 • De crisis-groep ligt in de regio Maastricht;
 • Reageren kan tot 23 juni!

Klinkt dit als jouw ideale functie? Wacht dan niet langer en solliciteer! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen als onze nieuwe collega bij XONAR. Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze M&O-adviseur, Kitty Henstra-Joosten, op het nummer 0612580821.