XONAR zoekt een

Jeugdzorgwerker semi-residentie autisme

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht Heerlen Limbricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Wij zijn op zoek naar een Jeugdzorgwerker semi-residentie autisme! Het betreft een flexibele rol, waarin je in verschillende Autisme behandelgroepen, op verschillende locaties van XONAR, kunt worden ingezet.

Word jij onze nieuwe collega?

Een medewerker aan het woord

Omschrijf jouw werkzaamheden in een notendop

Vier jaar geleden schoot mijn enthousiasme de lucht in toen ik de kans kreeg om mij te verdiepen in de IMPACT-methodiek om zo ouders en hun jonge kind te ondersteunen. De doelgroep zijn cliënten met ASS problematiek of een vermoeden hiervan en hun gezinssysteem. Volgens de IMPACT- methodiek ‘Improving Parents As Communication Teachers’ trainen wij ouders in het aanleren van specifieke technieken om hun kind te stimuleren en beter te begrijpen op het gebied van taal, sociale betrokkenheid, imitatie en spel. Daarnaast ondersteunen wij het gezin bij bijkomende zorgen en moeilijkheden betreffende hun kind. Denk hierbij aan zindelijkheid, eetproblematiek, probleemgedrag en (passend)onderwijs.

Waar krijg je energie van in je werk?

Het samen met de ouders en het team puzzelen en werken aan de ontwikkeling van deze ‘raadselachtige’ kinderen geven mij heel veel energie. Elk klein stapje vooruit of wanneer we zien dat onze methodiek aansluit geeft een voldaan gevoel. De stapjes zijn voor anderen soms klein, maar voor ons zo groot. Dat maakt ons team én werk zo uniek!

Het team
Ons team bestaan uit enthousiaste en gedreven medewerkers met ruime expertise op het gebied van autisme. Deze groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar met een vermoeden of diagnose binnen het autismespectrum die wij als team behandeling bieden, door middel van een vast dagprogramma, met specifiek op de doelgroep afgestemde methodieken.

Wij begeleiden kinderen met ASS problematiek of een vermoeden hiervan en het gezin, volgens de IMPACT- methodiek ‘Improving Parents As Communication Teachers’ . Hierbij trainen wij ouders in het aanleren van specifieke technieken om hun kind te stimuleren en beter te begrijpen op het gebied van taal, sociale betrokkenheid, imitatie en spel. Daarnaast ondersteunen wij het gezin bij bijkomende zorgen en moeilijkheden betreffende hun kind. Denk hierbij aan zindelijkheid, eetproblematiek, probleemgedrag en (passend)onderwijs.

Jouw uitdaging, jouw rol
Als pedagogisch gezinsbegeleider is het jouw uitdaging om algemene ontwikkelkansen van het jonge kind met (signalen van) ASS te versterken. Je werkt vanuit de groep en hebt nauw contact met een collega ambulante behandeling.

Tot jouw verantwoordelijkheden horen:
 • Inventariseren en analyseren van de hulpvraag van kind en systeem door middel van gesprekken met ambulante collega's en het systeem;
 • Creëren en toezien op en waarborgen van een fysieke en emotioneel veilige en hygiënische omgeving binnen de groep en passend bij het dagritme van het individuele kind;
 • Opstellen van het hulpverleningsplan en vertalen van het multidisciplinaire hulpverleningsplan naar doelen ten aanzien van de (pedagogische) begeleiding van kind en systeem;
 • Beheren en completeren van het cliëntdossier;
 • Uitvoeren van de afgesproken pedagogische methodische aanpak op de groep.

Functie-eisen
Jij hebt:
 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • SKJ-registratie;
 • Kennis van en/of affiniteit met het jonge kind en autisme.

Ook als je net bent afgestudeerd, willen wij graag met jou in gesprek!

We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Kom werken bij XONAR! De voordelen op een rijtje:
 • Goed salaris: schaal 8, cao jeugdzorg;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Contracturen: bespreekbaar.

Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature. Zodra we de juiste match vinden, sluiten we de vacature.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan even naar de manager bedrijfsvoering: Samira Bekraoui (0613860784).