MET ggz zoekt een

Klinisch Psycholoog, Maastricht

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Als Klinisch Psycholoog heb je een cruciale, afwisselende en overkoepelende rol in het bieden van diverse angst- en stemming tot persoonlijkheidsproblematiek bij jongvolwassenen en volwassenen, vanaf 18 jaar.

Je begeleidt en behandelt je cliënten van A tot Z met complexe problematiek in hun zoektocht naar een oplossing voor hun problemen, zodat ze de regie over hun eigen leven weer terugkrijgen.

Je bent betrokken bij overstijgende thema’s en onderdeel van belangrijke ontwikkelingen binnen de organisatie. Je bent praktisch, oplossingsgericht en snapt als geen ander dat kosten en kwaliteit van de zorg in balans moeten zijn.

Je staat naast je teamleden en steunt, stuurt en begeleid ze indien nodig. We zorgen goed voor onze cliënten, maar we zorgen ook goed voor elkaar!

Overkoepelende functie angst stemming en jongvolwassenen
Als Klinisch Psycholoog zet jij je in om samen met je collega’s een brede schaal aan klachten van angst- en stemming tot persoonlijkheidsproblematiek bij jongvolwassenen en volwassenen. Jij biedt professionele ondersteuning en draagt je verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de zorg, waarbij je gevraagd en ongevraagd advies geeft. Je bent zelfstandig, maar houdt er ook van om nauw samen te werken met andere deskundigen; verpleegkundig specialisten, (GZ-) psychologen, psychiaters, verpleegkundigen en je collega’s van MET de wijk.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg, de behandelinhoud, de uitvoering van het overeengekomen zorgbeleid en de gemaakte zorginhoudelijke keuzes in nauwe samenwerking met de teamleider inhoud. Je neemt graag het voortouw en beschikt over kwaliteiten om je collega's te inspireren en kennis over te dragen. Je bent praktisch, oplossingsgericht en snapt als geen ander dat kosten en kwaliteit van de zorg in balans moeten zijn. Je staat naast je teamleden en steunt, stuurt en begeleid ze indien nodig. We zorgen goed voor onze cliënten, maar we zorgen ook goed voor elkaar!

Wat ga je doen?
 • Je voert intakegesprekken en (psycho) diagnostisch onderzoek uit als regiebehandelaar en bent verantwoordelijk voor de algemene indicatiestelling en specifiek indicatiestelling voor psychotherapie;
 • Je stelt het behandelplan op samen met de primair behandelaar, voert deze uit en evalueert de behandeling met de cliënt en binnen een multidisciplinair team;
 • Je neemt deel aan de Klinisch Psychologen vakgroep overleggen en verschillende multidisciplinaire overleggen binnen het zorgcluster (angst, stemming en jongvolwassenen);
 • Je bent gedurende het traject verantwoordelijk voor de registratie en rapportage;
 • Je legt en onderhoudt zo nodig contact met de verwijzer, het gezin of het netwerk van de cliënt om de behandeling gericht in te kunnen zetten, indien nodig verwijs je de cliënt door;
 • Je geeft werkbegeleiding, intervisie en/of supervisie aan collega psychologen (i.o.);
 • Je levert een bijdrage aan de zorginhoudelijke beleidsvorming van de teams (angst, stemming en jongvolwassenen) en van MET ggz;
 • Je denkt kritisch mee bij het aanscherpen van de behandelingen, ook in relatie tot wetenschappelijke ontwikkelingen, teamprocessen en je eigen functioneren;
 • Je participeert in achterwacht diensten (werkdagen tot 17.00 uur) in samenwerking met je collega Klinisch Psychologen;

MET elkaar
Het team jongvolwassenen heeft als kerntaak behandeling te bieden aan jongvolwassenen met een leeftijd van 18-25 jaar en hun naasten. We zien veel studenten, waarvan een deel ook Engelssprekend is of waarbij we met een tok samenwerken. De zorg typeert zich onder andere door fase-specifiek werken: de hulpvraag is vaak zeer afhankelijk van de fase waarin zij zich bevinden met de bijbehorende uitdagingen. Zo bieden we diverse behandelingen op dé specifieke hulpvraag, bijvoorbeeld stemming- en angstproblematiek, trauma en persoonlijkheidsontwikkeling.

Als specialist op het gebied van angst, stemming en jongvolwassenen werk je naast jongvolwassenen ook nauw samen met het team volwassenen, stemming en angst.

Binnen deze teams wordt diagnostiek naar angst- en stemmingsstoornissen verricht en worden angststoornissen en unipolaire stemmingsstoornissen behandeld. De behandelingen zijn voornamelijk individueel, waarbij doorgaans CGT, IPT dan wel C Basp wordt toegepast. Waar nodig vinden eerst structurerende en stabiliserende contacten plaats op onze locatie dan wel bij de cliënt thuis.

De teams zijn volop in ontwikkeling, waarbij er voor groepsbehandeling verschillende nieuwe initiatieven/behandelvormen zijn gestart: een SFT-groep, modulaire jongvolwassene groep en een trans diagnostische CGT-groep zowel Nederlands als Engelstalig. De teams staan onder leiding van een duaal management, de teamleider bedrijfsvoering en teamleider inhoud.

MET jou
 • Je hebt een geldige BIG-registratie als klinisch psycholoog of je haalt deze in de nabije toekomst;
 • Je beheerst de Engelse taal en bent bereid om zo nodig met een tolk te werken;

Als klinisch psycholoog bij MET ggz ben je onderdeel van ons Lerend Netwerk. Dit bestaat onder andere uit een aantal intervisiebijeenkomsten per jaar met andere regie behandelaren. Begeleid je daarnaast ook nog mensen in opleiding, dan zijn hiervoor ook nog extra intervisiebijeenkomsten die zich meer richten op o.a. werkbegeleiding.

MET ggz is er voor jou
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans;
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. €1500,- per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. € 800,- per 3 jaar);
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. € 600,- per jaar);
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 75 (min. € 6343 en max. € 8903);

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

Volwassenzorg is een onderdeel van MET behandeling, naast andere zorgclusters zoals; FACT, IHT, Ouderen, Kind & Jeugd en MET Focus.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Informatie en solliciteren
Heb je vragen over deze vacature of andere mogelijkheden, wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving en Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Contact inhoudelijk: Pauline Hendriks, Teamleider Bedrijfsvoering, phendriks@metggz.nl, 06-34383928.