XONAR zoekt een

Medewerker alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV)

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg, Sociaal Werk
XONAR heeft per januari 2023 de opdracht gekregen om kleinschalige opvanglocaties voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen op te zetten. Dat betekent dat we met een nieuw team aan het bouwen zijn. Een uitdaging die we samen met jou aan willen gaan. Heb jij affiniteit met deze doelgroep en ben je ten minste voor 24 uur per week inzetbaar? Lees snel verder!






De uitdaging

Vanuit het Nidos (landelijke voogdijinstelling voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen) heeft XONAR de opdracht gekregen om woon eenheden en -groepen op te zetten voor minderjarige vreemdelingen. Vanuit het actuele nieuws weten we hoe dringend deze plekken nodig zijn voor deze doelgroep.

Per januari zijn we gestart met het opzetten van een kleinschalige woongroep (KWG) waar tien minderjarige vreemdelingen zullen verblijven die 24/7 begeleiding nodig hebben. Daarnaast zal er één kleinschalige wooneenheid (KWE) geopend worden waar vier minderjarige vreemdelingen zullen verblijven die al redelijk zelfstandig kunnen wonen. Deze hebben geen 24/7 begeleiding nodig. Bij je sollicitatie kan je aangeven naar welke wooneenheid jouw voorkeur uitgaat.

Aan jou de uitdaging om samen met een nieuw team van jeugdzorgwerkers te bouwen aan een plek waar je minderjarige vreemdelingen een (t)huis kan bieden. Je zorgt voor een leer- en leefklimaat voor deze jongeren, zowel individueel als in de groep. Deze jongeren zijn vreemdelingen met een status tussen de 15 en 18 jaar.

Jouw taak, jouw verantwoordelijkheden

Jij begeleidt de jongeren bij hun dagdagelijkse bezigheden naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Jij stimuleert, motiveert en stuurt bij waar nodig. Je bent de verbindende schakel tussen de jongere en ketenpartners.

In de kleinschalige woongroep (KWG) wordt gewerkt met een 24-7-rooster. Er wordt van jou een flexibele houding t.a.v. diensten gevraagd. Hier staat dan wel een fijne ORT-vergoeding tegenover!

Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die samen met een nieuw team wilt bouwen en beschikt over:
 • MBO niveau 4 diploma?
 • Affiniteit met de doelgroep vreemdelingen?
 • Een flexibele houding ten aanzien van werken in verschillende diensten?
Krijg jij er energie van om vanaf de start mee te bouwen aan een nieuwe opvanglocatie voor deze doelgroep?

Solliciteer dan snel!

We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel en opleidingsmogelijkheden.

Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:
 • Goed salaris: schaal 7 conform cao Jeugdzorg;
 • Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden (met name indien je werkzaam bent in de KWG)
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar voor 24-36 uur (jij bepaalt hoeveel contracturen jij wilt hebben). Onze intentie is om jouw contract na één jaar om te zetten naar een vast contract.

  Jij wilt onze nieuwe collega worden! Reageer snel voor 2 april.

  Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.