Koraal zoekt een

MST-ID Therapeut - Gastenhof Noord-Midden Limburg

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Een uitdagende en boeiende functie, waarbij je gaat werken aan een vernieuwend project! Voor ons jonge MST-ID team binnen Koraal regio Noord-Midden Limburg zijn wij op zoek naar een MST-ID therapeut.

Het betreft een functie voor 28 uur per week.

Over de functie
MST-ID staat voor: Multi System Therapie - Intellectual Disability.

Multi Systeem Therapie voor jongeren en/of (ouder(s) met een lichte verstandelijke beperking (MST-ID) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen (agressief gedrag, uitval- wangedrag op school, crimineel gedrag, of in aanraking komen met politie en justitie) bij wie plaatsing dreigt in de (gesloten) jeugdzorg.

De MST behandeling wil een alternatief zijn voor een dergelijke plaatsing. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek).

Zie ook www.mst-nederland.nl

Als MST-ID therapeut maak je deel uit van een team met 3 andere MST therapeuten en 1 supervisor. Je hebt een caseload van 4 tot 5 gezinnen. Wekelijks is er een taakgerichte teamsupervisie. Gezien de tijdelijkheid van deze functie word je vrijgesteld van het deelnemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een stevige persoonlijkheid met ervaring en deskundigheid m.b.t. deze doelgroep (antisociaal gedrag én licht verstandelijk beperkt).
 • Je hebt een afgeronde WO opleiding in de Psychologie, (Ortho-)pedagogiek of een HBO opleiding (SPH, SPV) met een relevante VO, ervaring in en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze.
 • Je bent SKJ geregistreerd.
 • Je hebt voldoende beheersing van de Engelse taal.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de LVB doelgroep en het werken in gezinnen.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Wie ben je?
Een zelfstandige, creatieve en resultaatgerichte MST Therapeut met een goed analytisch vermogen. Je beschikt over sterke interpersoonlijke vaardigheden en contactuele eigenschappen. Je vindt gemakkelijk aansluiting bij anderen. Feedback zie je als opbouwend, waarbij je bereidwillig bent om kritisch naar je eigen handelen te kijken en hierop te reflecteren. Je bent daadkrachtig, toont inzet en wil je graag verder ontwikkelen.

Uiteraard ben je flexibel en bereid om je werktijden aan te passen aan de behoeften van de gezinnen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende, zelfstandige en boeiende functie in een klein, enthousiast team en een prettige werkomgeving. Je gaat werken in een - voor Nederland en de rest van de wereld - vernieuwend project voor probleemjongeren met een LVB. Je krijgt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. We zijn benieuwd naar je visie en creatieve ideeën.
 • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 60: min €3.694 en max €5.370 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek (inclusief CAO verhoging per 1 december 2023)
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering (8,33%), reiskostenvergoeding boven CAO, Collectieve zorgverzekering (IZZ/CZ), Pensioenfonds PFZW en deelname aan een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: een contract voor bepaalde tijd van februari 2024 tot 1 juli 2024.
 • Uren: het betreft een functie voor 28 uur per week (bespreekbaar).
 • Ingangsdatum: in overleg, bij voorkeur met ingang van februari 2024.
 • Kennis en ontwikkeling: o.a. een 5-daagse opleiding voor specifieke eisen MST.
 • Standplaats: je werkt vanuit huis. Je bent inzetbaar bij gezinnen in de regio Venlo, Heel en Roermond.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Roel Bus (supervisor MST-ID Koraal regio Noord-Midden Limburg). Hij is telefonisch bereikbaar via 06 – 53 70 56 17 of via de mail: rbus@koraal.nl

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Reageren
Interesse in deze uitdagende functie in een vernieuwend project? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 26 november 2023.