Koraal zoekt een

Muziekagoog - Op de Bies Landgraaf

Dienstverband

8 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Muziek maakt niet alleen blij, maar is ook een belangrijk middel om contact te maken. Binnen Koraal Regio Parkstad wordt er met muziek een positieve bijdrage geleverd aan de daginvulling van de cliënten.

Wij zoeken een Muziekagoog(e) voor 18 - 24 uur per week.

Over de functie
Soms zijn cliënten minder in staat om contact te maken, maar lukt het wel om contact te krijgen door inzet van muziek op een dusdanige wijze die aansluit bij de persoon of groep. Als Muziekagoog werk je aan het bevorderen van het algemeen welzijn van de cliënten door het geven van bijv. muzieksessies in kleinere en/of grotere groepen.

Maar muziek kan veel meer teweegbrengen. Door diverse muzikale werkvormen in te zetten, vergroot jij als muziekagoog de verbinding, de zingeving en de zelfredzaamheid van de cliënten. Je weet muziek op een passende wijze in te zetten bij cliënten met probleemgedrag, neemt onrust weg en hebt een activerende rol. Met jouw inbreng help je de cliënten niet alleen aan een glimlach op hun gezicht en een moment van geluk en herkenning, maar ook bij processen als acceptatie, rouw, depressie en stemmingswisselingen. Je ondersteunt cliënten in het ontdekken van hun talenten en helpt hen deze verder te ontplooien. Het kleinste gebaar, de kleinste blijk van herkenning, dat is wat jouw dag geslaagd maakt!

Bekijk hier het interview met collega Maurice, waarin hij aangeeft wat muziek voor onze cliënten kan betekenen!

Wat bieden wij?
Vooral heel dankbaar werk met een prachtige doelgroep! Je gaat deel uitmaken van het leukste en muzikaalste team!! Daarnaast biedt deze functie je de mogelijkheid om je middels cursussen en trainingen verder te ontwikkelen.
  • Salaris: je salaris en overige voorwaarden wordt geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie van Muziekagoog is ingedeeld in FWG 45: min € 2.766 en max €3.861 bruto/maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT vergoeding, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Contract: het betreft een functie voor de duur van 6 maanden met de intentie tot verlenging naar een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.
  • Contracturen: 18 - 24 uur per week.
  • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding Creatieve Therapie (Muziek), OMB (Ortho-Agogische Muziekbegeleiding) of vergelijkbaar. Daarnaast heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie.

En verder...
  • Je bent muzikaal en hebt een brede kennis van gespecialiseerde muziek-therapeutische werkwijzen, methoden en technieken. Je kun inspirerende muzieksessies voorbereiden en uitvoeren afgestemd op de wensen, behoeften en mogelijkheden van onze cliënten om hun welzijn te bevorderen. Je stelt mede zorgplannen op, coördineert en voert zelfstandig individuele en groepstherapieën uit. Verder beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en loopt niet weg voor een uitdaging.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Mark van Gastel via 06-22752926.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten. Het meedraaien in muziekgroepjes vormt een onderdeel van de procedure.

Reageren
Heb je interesse in deze unieke functie? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie.