Stichting Pergamijn zoekt een

Op zoek naar nieuwe assistent begeleider! voor praktische werkzaamheden

Dienstverband

10 - 15 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Assistent begeleider Gehandicaptenzorg, 10-15 uur, Sittard

Inzetbaar op vaste dagen en vaste uren.

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als assistent cliëntbegeleider in de woning Walstro in Sittard het team te komen versterken. Walstro is een nieuwbouwproject, voor 20 cliënten met een licht- matig tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 - 70 jaar. Volwassenen/senioren met een licht - matig, ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme spectrum stoornissen. Een aantal van deze cliënten heeft een visuele en/of auditieve beperking. Binnen deze groepen ligt de nadruk met name op een sfeervolle, huiselijke en gestructureerde omgeving. Het instant houden van hun huidige ontwikkeling is belangrijk alsmede het accepteren van een achteruitgang. De begeleidingsstijl is gericht op het kijken naar de mogelijkheden, daarmee rekening houdend met de draagkracht- en het verouderingsproces van de cliënt. Het gebouw telt 3 etages, verdeeld in 2 woongroepen. Waarbij de woongroep op de 1ste verdieping is opgedeeld in 2 groepjes van 4 à 5 cliënten. Op deze manier kan er i.v.m. de zorgvraag van de cliënten kleinschaliger gewerkt worden. De cliënten die hier wonen hebben meer nabijheid nodig.

Jouw baan
Je gaat als assistent cliëntbegeleider invulling geven aan een vast takenpakket:

Taken:
 • Ondersteuning ochtendzorg
 • Ondersteuning ontbijt
 • Wekelijkse bestellingen zoals: Linnengoed, boodschappen (daily fresh) en avondmaaltijden.
 • Bestellingen inruimen
 • Verantwoordelijk voor de keukenblokken op de woningen, HACCP.

Gezien de huidige bestellingen zou ideaal zijn: Dinsdag en Vrijdag van 7.30 uur tot 12.00 uur.

Jij…
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig.
 • bent oplettend, signaleert veranderingen en communiceert deze in het team.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een assistent cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op tenminste MBO-niveau 3.
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg.
 • Bent, indien nodig, ook in de avonduren inzetbaar.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30 afhankelijk van je opleiding; (min. €2.047,- max. € 2.978,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en een regeling balansverlof.
 • Een eindejaars uitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% de volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid.
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Walstro in Sittard is goed te bereiken vanuit Sittard, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en België (o.a. Kinrooi en Maaseik).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud assistent cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Jessie Vroom, teammanager tel 06-43616408.

Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Jessie en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.