De Stroezelhut

De Stroezelhut is een bijzonder plekje; een dier-zorgproject aan de rand  van de Venlose dorpskern Boekend.  Vanuit onze locatie laten wij diverse doelgroepen in de regio kennismaken en meegenieten van onze dieren. Wij bieden o.a. een dagbestedingsproject in de Boekend.  

Onze activiteiten zijn gericht op het vergroten van het gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid, waarbij ons specialisme ligt in de behandeling van autisme en bijkomende complexe casuïstiek.  Dankzij de onvoorwaardelijke steun van onze dieren proberen wij contactproblemen te verminderen, communicatieve vaardigheden te vergroten en het functioneren in een sociale context te verbeteren; in veel gevallen met verrassende successen. Stralend middelpunt van ons project zijn onze Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, zonder hun inzet waren we niet in staat om onze visie en missie uit te voeren.

Ons motto; normaal waar het kan en speciaal waar het nodig is en ondanks dat velen zeiden dat het niet kon deden we het toch……met als resultaat “De Stroezelhut”.