Woonzorgcentrum Franciscus

Woonzorgcentrum Franciscus is van oudsher een begrip in Beek. Ouderen werden in de kloostergemeenschap van de Franciscanessen liefdevol opgenomen, verzorgd en verpleegd. Het klooster werd in de loop der jaren verbouwd tot bejaardenhuis.

In 2000 maakte het voormalige kloostergebouw aan de Maastrichterlaan plaats voor een modern woonzorgcentrum waar gewerkt wordt volgens het principe ‘scheiden van wonen en zorg. 

Vanuit het hoofdgebouw wordt zorg geleverd in 150 luxe appartementen, verdeeld over 3 complexen. Daarbij staan wonen, welzijn en zorg hoog in het vaandel. De cliënt kan volledig zelfstandig wonen en koopt de thuiszorg in bij Vivantes. Twee thuiszorgteams staan garant voor de 24 uurs zorg in de appartementen maar ook in Beek en de omringende kerkdorpen. Het woonzorgcentrum beschikt over 3 kamers voor kortdurende opvang (KDO). Aan de achterzijde van het hoofdgebouw bevindt zich een unit waar op kleine schaal verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg geboden worden. Twee etages met elk 13 éénkamerappartementen zijn bestemd voor licht-dementerende ouderen en voor ouderen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek (SBB). 

Je vindt ons hier:

Heb je een vraag voor ons?

Neem dan contact op met Kajetan Zurek, recruiter

Bel: 06 - 81804848 Stel je vraag via