Stichting Pergamijn zoekt een

Senior begeleider gehandicaptenzorg, 36 uur, Beek

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Beek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior Begeleider Gehandicaptenzorg, 36 uur, Beek

Waar kom je terecht?
We bieden je de mogelijkheid om als senior cliëntbegeleider het team binnen de Labouréstraat te komen versterken. De locatie is gelegen in Beek en bestaat uit 2 verdiepingen met beiden 2 woningen. Binnen het complex wonen 20 cliënten, variërend in leeftijd van 34 tot 72 jaar, die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot ADL, verpleegtechnische handelingen, daginvulling en in het behouden/ uitbreiden van hun sociale netwerk.

Jouw baan:
De Labouré richt zich voornamelijk op de ouder wordende cliënt met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Bij de cliëntgroep is er sprake van dementie, fysieke en cognitieve achteruitgang t.g.v. het ouder worden, epilepsie en het Angelmansyndroom. De begeleiding richt zich op het volgen van de cliënt in het proces van ouder worden. Er wordt gewerkt volgens de fenomenologische benaderingswijze, in een veilige sfeervolle en huiselijke omgeving.

Een collega aan het woord:

“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillend en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!”

Jij...
 • bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vormgeven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, cliëntbegeleiders en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.Het werk is dynamisch;
 • ?kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg.;
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden;
 • Bent een kartrekker én verbinder.

Jouw achtergrond...
 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4 met relevante werkervaring of HBO niveau.
 • Jij hebt ervaring in aansturen en coachen van medewerkers.
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.

Wij…
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en bied je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45; (min. €2.766,- max. €3.861,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en een regeling balansverlof;
 • Een eindejaars uitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • De Labouré in Beek is goed bereikbaar vanuit Echt, Sittard, Geleen, Roermond, Heerlen en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud senior cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Kieven Wichern, teammanager op telefoonnummer: 06-81361344.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Sieske of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Kieven en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure. _