Stichting Pergamijn zoekt een

Senior Begeleider Gehandicaptenzorg MVG, 20-36 uur, Herstal 16 in Echt

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior Begeleider Gehandicaptenzorg MVG, 20-36 uur, Herstal 16 in Echt

Ben jij iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat en heb jij een hart dat warm klopt voor het bieden van zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als senior begeleider ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de cliënten. Het dagelijkse werk staat in het teken van de ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt, waarbij het ondersteuningsplan als leidraad dient. Samen met je collega’s vorm je een dynamisch team dat streeft naar de beste zorg. Je communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en positieve instelling zorgen ervoor dat je makkelijk prioriteiten stelt, goed kan schakelen tussen meerdere taken en constructief kritisch durft te zijn. Als senior begeleider ben je een kartrekker en verbinder, waardoor je een voorbeeldrol vervult voor je collega’s.

Wat bieden we jou?
Arbeidsvoorwaarden:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg: FWG 45; (min. €2.766,- max. €3.861,- o.b.v. 36 uur) en een interessante werkkostenregeling (voordelen bij de aanschaf van een telefoon, tablet of fiets, sportclub,…);
 • Lees hier meer over de CAO Gehandicaptenzorg: CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl);
 • 144 verlofuren en 57 uren balansverlof per jaar op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, kerstgeschenk en attentie Dag van de Zorg;
 • Intentie tot een vast dienstverband;
 • Echt is goed te bereiken vanuit Roermond, Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
 • En verder vinden we het belangrijk:
 • Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren;
 • Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen;
 • Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.

Jouw profiel
 • Jij hebt minimaal een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4 met relevante werkervaring;
 • Jij hebt ervaring in aansturen en coachen van medewerkers;
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen vraag en behoefte. Zo zelfstandig als mogelijk, zo beschermd als nodig. Terrein Pepinusbrug in Echt is een beschermende woonomgeving met specialistische zorg en behandeling voor mensen met (hoog)complexe ondersteuningsvragen. Op diverse locaties in Midden- en Zuid-Limburg biedt Pergamijn zorg- en woonconcepten in de wijk voor mensen met (complexe) ondersteuningsvragen. In partnerschap met het netwerk rondom de cliënt maken we voor hem of haar van elke dag een goede dag. Dit doen we professioneel, positief en met passie voor onze bijzondere doelgroepen!

Waar ga je werken?
Je wordt senior begeleider bij Herstal 16 in Echt. Hier wonen cliënten met ernstige verstandelijke beperkingen en bijkomende gedragsproblematiek (ASS, hechtingsproblematiek). Bij deze cliënten is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat. We hebben te maken met gedragsgroepen. De bewoners zijn sterk afhankelijk van jou en jij bent dan ook een belangrijke factor in het bieden van veiligheid. Kleine stapjes de succesmomenten van de dag. Het sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënten is niet hoger dan 18 maanden. Er zit dus een grote discrepantie tussen ‘kunnen’ en ‘aankunnen’. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke en/of verbale agressie naar de omgeving en zichzelf.

Enthousiast? Solliciteer snel!
Kom jij ons team versterken? Solliciteer en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teammanager Dusty Rutten via 06-51787530 en/of d.rutten@pergamijn.org.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Bel of app dan met recruiter Nadia van Bedijk 06-57619825 of via nadia.vanbedijk@pergamijn.org.

Een Verklaring Omtrent Gedrag en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.