Stichting Pergamijn zoekt een

Senior begeleider gehandicaptenzorg EMB, 24/36 uur, Slakke weiden in Hoensbroek

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior begeleider gehandicaptenzorg EMB, 24/36 uur, Slakke weiden in Hoensbroek

Wat ga je doen?
Als senior begeleider ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de cliënten. Het dagelijkse werk staat in het teken van de ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt, waarbij het ondersteuningsplan als leidraad dient. Samen met je collega’s vorm je een dynamisch team dat streeft naar de beste zorg. Je communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en positieve instelling zorgen ervoor dat je makkelijk prioriteiten stelt, goed kan schakelen tussen meerdere taken en constructief kritisch durft te zijn. Als senior begeleider ben je een kartrekker en verbinder, waardoor je een voorbeeldrol vervult voor je collega’s.

Wat bieden we jou?

Arbeidsvoorwaarden:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg: FWG 45; (min. €2.766,- max. €3.861,- o.b.v. 36 uur) en een interessante werkkostenregeling (voordelen bij de aanschaf van een telefoon, tablet of fiets, sportclub,…);
 • Lees hier meer over de CAO Gehandicaptenzorg: CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl);
 • 144 verlofuren en 57 uren balansverlof per jaar op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, kerstgeschenk en attentie Dag van de Zorg;
 • Intentie tot vast dienstverband;
 • Hoensbroek is goed te bereiken vanuit Roermond, Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.

En verder vinden we het belangrijk:
 • Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren;
 • Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen;
 • Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.

Jouw profiel
 • Jij hebt minimaal een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4 met relevante werkervaring;
 • Jij hebt ervaring in aansturen en coachen van medewerkers;
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen vraag en behoefte. Zo zelfstandig als mogelijk, zo beschermd als nodig. Terrein Pepinusbrug in Echt is een beschermende woonomgeving met specialistische zorg en behandeling voor mensen met (hoog)complexe ondersteuningsvragen. Op diverse locaties in Midden- en Zuid-Limburg biedt Pergamijn zorg- en woonconcepten in de wijk voor mensen met (complexe) ondersteuningsvragen. In partnerschap met het netwerk rondom de cliënt maken we voor hem of haar van elke dag een goede dag. Dit doen we professioneel, positief en met passie voor onze bijzondere doelgroepen!

Waar ga je werken?
Slakke Weiden is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, behorende tot de doelgroep senioren, de leeftijd varieert van 45-90 jaar. Bij een aantal cliënten is er sprake van dementie en een vorm van autisme. Het merendeel van de cliënten vraagt begeleiding in het proces van ouder worden. Het begeleiden is vooral gericht op: het bieden van een rustige, gelukkige, huiselijke oude dag. Daarbij ligt de nadruk op het zo lang mogelijk behouden van de eigen regie, en deelnemen aan dagelijkse werkzaamheden, binnen de woning. We hebben nauwe banden met de verwanten en onderhouden goede contacten in de buurt. Cliënten nemen geregeld deel aan activiteiten buiten de woning.

Binnen Slakke Weiden geven we intern dagbesteding aan een aantal cliënten. Betreffende medewerker zal ook af en toe meewerken op die interne dagbesteding. Slaapdiensten horen ook bij het dienstenpatroon. Een aantal methodieken die veelvuldig zullen worden toegepast zijn: methode Urlings, warme zorg, fenomenologische benadering, positieve bevestiging en PDL.

Enthousiast? Solliciteer snel!
Kom jij ons team versterken? Solliciteer en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teammanager Kieven Wichern via telefoonnummer 06-81361344.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Bel of app dan met recruiter Justin Zelissen via telefoonnummer 06-14957174.

Een Verklaring Omtrent Gedrag en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.