Sociotherapeut forensische psychiatrie

Als Sociotherapeut ben je dé stabiele basis van patiënten. Niet zomaar patiënten, maar patiënten met ernstige psychiatrische problematieken en een tbs- of strafrechtelijke maatregel.

Je werkt samen met je collega’s aan de behandeling en begeleiding met als doel het risico op een (nieuw) ernstig delict te verminderen en een veilige terugkeer in de maatschappij, stap vóór stap. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, resultaatgericht werkt en een echte teamspeler bent. 

Sociotherapeut kun je worden wanneer je een opleiding hebt afgerond op minimaal mbo niveau 4. 

Dit kan op mbo-niveau zijn de opleiding tot begeleider specifieke doelgroepen of verpleegkunde en op hbo-niveau de opleiding social work, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk en dienstverlenging, verpleegkunde of psychologie. Het is ook belangrijk om al enige werkervaring te hebben opgedaan binnen bijvoorbeeld de GGZ of gehandicaptenzorg.

Je hebt een belangrijke rol als sociotherapeut. Jij zorgt namelijk voor een veiligere samenleving. Ook breng je adviezen uit over de behandeltrajecten en zorgt dat alles goed verloopt op de afdeling. Een afwisselde, verantwoordelijke functie, waar ook veel ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling!