Stem op jouw favoriete vakantiewerker

Vakantiewerkers Lente, Phileine en Sadaf zijn genomineerd tot de top 3 van de 'Zorgnet vakantiewerker 2023' verkiezing!

Met veel enthousiasme werken zij in hun vakanties respectievelijk bij De Zorggroep, Daelzicht en het Laurentius Ziekenhuis.

Tot en met zondag 17 september kan er op hen gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de titel 'Zorgnet vakantiewerker 2023'!

Naast deze titel maken ze kans op:

1e prijs: een nachtje weg
2e prijs: een lekker etentje voor 4 personen óf
3
e prijs: een cadeaubon

De genomineerden zijn:

Lente, werkzaam bij De Zorggroep:

Wat maakt voor jou het vakantiewerk bij De Zorggroep zo interessant? In het team waarin ik werkzaam ben in Echt-Noord zitten hele leuke collega's, leuke cliënten en het is een fijne omgeving.

Meer over mij: Mijn hobby's zijn paardrijden en dieren verzorgen. Ik zit op de MBO opleiding verpleegkunde niveau 4. Deze opleiding volg ik bij Gilde Opleidingen te Roermond.

Waarom kies je voor vakantiewerk in de zorg? Ik heb leuk contact met de cliënten. Steeds in een andere omgeving en er is volop variatie in de zorg. Met hen een leuk praatje maken en hen de zorg bieden die ze nodig hebben, bijvoorbeeld douchen. Hierdoor ga ik met een tevreden gevoel naar buiten en zij hebben dan ook een fijne dag. Door nu al bezig te zijn met het vak, merk ik dat ik steeds zelfverzekerder wordt in mijn handelen. Door de ervaring die ik steeds meer op doe, word ik later een goede professionele verpleegkundige. 

"Lente is altijd het zonnetje in huis. Ze wil altijd graag mensen helpen, hen opvrolijken als iemand eens niet zo'n goede zin heeft, of lichamelijk niet zo goed kan. Is heel behulpzaam! Zij zorgt ervoor door haar uitstraling en positieve instelling en doorzettingsvermogen dat mensen toch nog een fijne dag kunnen hebben. Ze was dit jaar de jongste vrijwilligster bij de Zonnebloem. Begin dit jaar is ze met de Zonnebloem meegeweest als vrijwilligster. Ze zei: ik ga een midweek mee om de mensen een fijne vakantie te bezorgen die ze niet meer vergeten. Ze was doodmoe toen ze thuiskwam, maar zei: de mensen hebben allemaal een hele fijne vakantie gehad, mijn doel is bereikt. Het geeft echt een goed gevoel dat ik daaraan bij heb kunnen dragen!
Ook haar collega's van De Zorggroep zijn altijd positief en hebben haar ook gevraagd om bij hen vakantiewerk te komen doen, waar ze nu inmiddels vakantiewerk doet met heel veel plezier. Ze is echt een hele lieve zorgzame meid met een echt zorghart!!"

Phileine, werkzaam bij Daelzicht:

Wat maakt voor jou het vakantiewerk bij Daelzicht zo interessant?  Ik ben na mijn laatste stagejaar blijven werken bij Daelzicht. De interesse voor Daelzicht is dus via mijn studie ontstaan. Net zoals bij het Raayke. De bewoners bij het Raayke kende ik al super goed en om dan samen de vakantieperiode in te gaan was voor mij iets super gaafs en interessants. Hoe gaat de vakantieperiode op een leefgroep? Welke activiteiten zijn er gepland? Dit waren vragen die bij mij opkwamen. Die vragen zijn inmiddels allemaal beantwoord en ik ben blij dat ik bij Daelzicht vakantiewerk ben gaan doen. 

Meer over mij: Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn, met vrienden iets doen en shoppen. Ik heb de studie maatschappelijke zorg niveau 4 gedaan aan Gilde Opleidingen in Venray. Hier heb ik mijn diploma voor gehaald en ik ben nog steeds werkzaam binnen Daelzicht. 

Waarom kies je voor vakantiewerk in de gehandicaptenzorg? Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het werken met de doelgroep binnen het Raayke altijd fijn vond. De uren die ik werkte, avonddienst en diensten overdag, waren in de vakantieperiode erg fijn. Je kunt namelijk vóór je avonddienst dingen plannen maar overdag ben je dan al klaar om 14:00 uur. Dit vond ik persoonlijk ideaal. 

  

"Onze Phileine, begonnen als een stagiaire, heeft een enorme groei gemaakt, waardoor we haar al snel als vaste collega begonnen te zien. We hadden het geluk dat ze op zoek was naar een leuk vakantiebaantje en dat heeft ze bij ons gevonden. Wat zijn wij blij met zo'n meid als Phileine binnen Daelzicht, zij past perfect in onze visie en manier van werken. We zijn dan ook ontzettend blij dat ze na haar vakantiewerk bij ons blijft werken tot haar opleiding weer begint". 

Sadaf, werkzaam bij het Laurentius Ziekenhuis:

Wat maakt voor jou het vakantiewerk bij het Laurentius (Steunpunt Echt) zo interessant? Het vakantiewerk bij het Laurentius, vooral bij Steunpunt Echt, is voor mij interessant omdat ik hier heb ervaren hoe waardevol het is om anderen te helpen. Het geeft me een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor mensen die zorg nodig hebben. Bovendien heb ik gemerkt dat de mensen hier heel vriendelijk en ondersteunend zijn, wat de werkomgeving prettig maakt. Het feit dat ik tijdens mijn vakantiebaan bij het Laurentius iets kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van anderen, maakt dit werk voor mij extra bijzonder en boeiend.

Meer over mij: Ik heb een aantal interesses buiten mijn werk, zoals lezen, genieten van wandelingen in de natuur, en tijd doorbrengen met mijn dierbaren. Wat mijn opleiding betreft, inmiddels heb ik mijn diploma behaald als doktersassistente. Momenteel ben ik actief op zoek naar een baan binnen de medische sector, waar ik mijn opgedane kennis en vaardigheden kan inzetten om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg.

Waarom kies je voor vakantiewerk in de zorg? Vakantiewerk in de zorg is voor mij heel belangrijk. Het helpt me om te leren en anderen te helpen. Daarnaast is het werk in de zorgsector goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leer hoe ik goed met anderen kan samenwerken, hoe ik duidelijk kan praten en hoe ik kan omgaan met moeilijke situaties. Dit zijn vaardigheden die ik in de toekomst in veel verschillende banen kan gebruiken. Kort gezegd, vakantiewerk in de zorg is voor mij meer dan alleen een baantje voor de vakantie. Het is een kans om te leren, anderen te helpen en mezelf te verbeteren. Het maakt me blij en geeft me de motivatie om anderen te blijven helpen, nu en in de toekomst.

"Onze lieve vakantiewerker Sadaf!
Als stagiaire bij ons terechtgekomen voor de opleiding doktersassistente op het Steunpunt Echt van het Laurentius Ziekenhuis. En deze zomer als vakantiewerker aan de slag gegaan. Maar Sadaf is een verhaal apart!: 8 jaar geleden met haar (zwangere) moeder en 3 broertjes en 2 zusjes gevlucht uit Afghanistan nadat vader door het Taliban-regime in Kabul gevangen werd genomen en het gezin een risico liep op hetzelfde lot.
Na een barre tocht over zee o.a. in een rubberboot (zonder enige zwemdiploma's), te voet en in bussen e.d. kwamen zij jaren later aan in Oostenrijk waar zij toevallig van een landgenoot te horen kregen dat hun vader daar gezien was en naar Nederland was gevlucht.
Via het Rode Kruis is toen een hereniging georganiseerd en kwam het gezin in Ter Apel weer bij elkaar. Vader zag zijn 6-jarige dochter (waarvan hij geen weet had) toen voor het eerst. Trouwens: zij komt vanuit Nederweert iedere dag met de scooter naar Echt!"

Stemmen kan niet meer, de uitslag wordt 18 september bekend gemaakt.