PSW zoekt een

Vacature BBL-student

Dienstverband

24 - 30 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Lijkt de combinatie werken en leren jou een mooie nieuwe uitdaging en wil jij werken met mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsvraag? Dan is dit je kans!

PSW zoekt BBL-studenten.

Over PSW
PSW zet mensen in hun kracht! Dat ieder mens een volwaardige plaats in onze samenleving verdient, vinden wij vanzelfsprekend. Iedereen telt mee is dan ook geen streven maar een uitgangspunt. PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Wij bieden ondersteuning bij Wonen, Dagbesteding, Werken, Ambulant, Junior, Onderwijs en Vrije tijd van kwalitatief hoog niveau. Hoe wij dit doen? Door altijd die ene stap extra te zetten en ook écht te doen wat we beloven. Onze passie kent geen beperkingen!

Praktische informatie over de BBL-opleiding
PSW biedt de BBL-opleidingen in samenwerking met Gilde Opleidingen aan. Het leer- werktraject duurt in totaal 3 jaar. Een BBL-student komt in dienst van PSW op basis van een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Dit wordt na ieder jaar telkens weer met 1 jaar verlengd bij goed functioneren. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je één dag in de week bij Gilde Opleidingen op locatie. De overige dagen ben je als BBL-student werkzaam binnen één van onze centra. Meestal in een WoonBegeleidingsCentra.

Wat ga jij doen en wat kun jij betekenen?
Tijdens de BBL-opleiding werk je gemiddeld 24-30 uur per week verspreid over een aantal dagen (4-5 dagen per week) in wisselende diensten. Deze diensten zijn ook in de avonden en weekenden. Eén dag per week ga je, deels betaald, naar school. Je krijgt hierdoor de kans om de door jou opgedane kennis toe te passen in het werkveld.

Je wisselt gedurende je opleiding van doelgroep en locatie om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de verschillende doelgroepen. PSW is volop in ontwikkeling en daar betrekken wij onze medewerkers en cliënten graag bij. Jij helpt onze cliënten om hun dromen waar te maken en dit mag je tijdens je studie al laten zien. Daarnaast staan wij altijd open voor jouw ideeën als medewerker van PSW!

BBL-plekken
PSW biedt aan BBL-opleidingen (Beroeps Begeleidende Leerweg) de volgende opleidingen aan:
  • Maatschappelijke zorg op niveau 3 en niveau 4;
  • Verzorgende IG op niveau 3;

Er zijn binnen onze 25 (woon)centra plekken beschikbaar hiervoor.

Eisen om te mogen starten
  • Diploma VMBO-TL, VMBO-GL of VMBO-KB;
  • Je bent een huidige BOL-student Zorg en Welzijn (mbo-niveau 3 of 4);
  • Diploma VBO/MAVO met alle vakken op C-niveau;
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO;
  • Diploma niveau 2 (maakt niet welke richting/ opleiding)

Belangrijk om te weten
PSW betaalt de studiekosten (lesgeld en studiemateriaal). Wat betreft het salaris hanteren wij de salarisschaal voor studenten op basis van de gehandicaptenzorg CAO met aanvullend onregelmatigheidstoeslagen, woon-werkvergoeding, verlofdagen, etc.

Ben jij een zij-instromer? Dan is je salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring in jouw vakgebied. Meer informatie hierover ontvang je tijdens een persoonlijke BBL-uitleg, dit kan ook via een TEAMS afspraak.

Ben jij enthousiast en wil je direct solliciteren?
Laat dan jouw cv en motivatiebrief achter via deze vacature op onze website www.werkenbijpsw.nl Heb jij interesse maar niet de juiste vooropleiding? Neem dan contact op met Lizet Stals, BPV-coördinator via telefoonnummer 06-53983686 of via de mail l.stals@psw.nl