PSW zoekt een

Vacature BSO+ in samenwerking met Human Kind in Weert

Dienstverband

8 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Weert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de samenwerking tussen Humankind en PSW zoeken wij 2 begeleiders B voor onze BSO+ (Buiten Schoolse Opvang) in Weert. De BSO+ is er voor kinderen die niet mee kunnen in het reguliere aanbod van buitenschoolse opvang, maar met hun ondersteuningsvraag ook niet in aanmerking komen voor een specialistische variant van opvang. De BSO+ wordt aangeboden in de reguliere setting van Human Kind. Werk jij graag met kinderen die een ontwikkelingsvraag hebben? Ben jij een aanpakker en beschik jij over stevige coachingsvaardigheden? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wat ga jij doen?
Als begeleider B word je gedatcheerd vanuit PSW naar de BSO+ van Humankind in Weert. Je bent werkzaam in de reguliere setting van de BSO. Jouw expertise ligt hier op het gebied van de ontwikkeling van kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Zoals een communicatieve achterstand, moeite met prikkelverwerking en autisme. Je zorgt voor passende ondersteuning in het werken aan de eigen ontwikkelingsdoelen van het kind. Deze doelen kunnen per kind varieren, maar dit maakt de begeleiding ontzettend leuk, uitdagend en leerzaam. Als begeleider B bied jij een middag vol naschoolse activiteiten aan waarin ontspanning en plezier centraal staan. De ene dag is dat in de buitenlucht, de andere dag knutsel je samen iets moois of speel je samen een spelletje.

Jij neemt een coachende rol aan richting collega’s en neemt ze mee in het op de juiste manier begeleiden van kinderen die soms net dat beetje extra nodig hebben.

De locatie
De BSO+ zit intern bij BSO de Waterval in Weert. Het team waarin jij komt te werken bestaat uit medewerkers van Humankind en PSW. Op deze locatie wordt een uitgebreid aanbod aan activiteiten geboden en wordt de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van kinderen gestimuleerd. Het gaat hierom kinderen varierend tussen de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Met onze krachtige kindvisie dragen wij bij aan dat ene mooie doel: optimale groei en bloei van ieder kind.

Wat hebben wij te bieden?
 • Direct een vast contract, inschaling CAO Gehandicaptenzorg FWG 40 op basis van functie en ervaring: min. €2672,-en max. €3606,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);
 • Je krijgt boven op je wettelijke verlofuren 14,4 stichtingsuren én 57 Persoonlijk Budget Levensfase-uren (PBL) bij een fulltime dienstverband;
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen;
 • Je hebt de ruimte om de begeleiding samen met je directe collega’s naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Binnen PSW zijn er verschillende mogelijkheden om extra te werken. Bijvoorbeeld; structureel extra contracturen werken in de flexpool of incidenteel extra werken via "diensten plukken" waarbij je naast je reguliere uren extra diensten kunt plukken op het moment dat dit past bij jouw privéleven. Zo hou je regie over je eigen rooster en werk-privé balans.

Wat verwachten wij van jou?
 • Een afgeronde agogische opleiding op minimaal mbo niveau 4;
 • Je voelt kinderen goed aan en kijkt verder dan het kind zelf;
 • Je bent 8 uur per week beschikbaar, verspreid over 2 middagen;
 • Je bent een kei in rust en duidelijkheid creëren;
 • Je wil samenwerken met een enthousiast team aan de verdere doorontwikkeling van de BSO+;
 • Je kruipt moeiteloos in de rol van coach richting collega’s om hen mee te nemen in de begeleiding van de kinderen.

Heb jij meer informatie nodig over deze vacature voordat je solliciteert?
Voor meer informatie kun je terecht bij Naline Snelleman via nalinesnelleman@Humankind.nl of Erwin Kreugel via e.kreugel@psw.nl.

Je kan reageren op deze vacature t/m 19 juni. De gesprekken staan gepland op 21 juni in de ochtend.