Deel dit:

Wil ik dit werk blijven doen? Die vraag stelde Geertje Baan zichzelf een tijdje geleden.

Verschillende privéomstandigheden zetten haar aan het denken. Waar werd ze nu eigenlijk blij van? Ze maakte een afspraak met de loopbaancoach in haar eigen organisatie, die verbonden was aan Sterk in je werk. Het loopbaantraject gaf haar nieuwe inzichten, waardoor Geertje ook weer nieuwe stappen durfde te zetten.

Een tip van Sterk in je werk
Inmiddels is Geertje weer fulltime aan de slag als salarisadministrateur bij de zorgorganisatie waar ze al jaren werkt. Hoewel ze daar al die tijd in dienst was, mocht Geertje een tijdlang een deel van haar uren besteden aan een project buiten de organisatie. Ze werd deels gedetacheerd als projectondersteuner. Een baan waar ze enorm veel leerde en werkplezier uithaalde. Dit alles dankzij een tip van haar Sterk in je werk-coach, die haar aanspoorde om nieuwe stappen te zetten.

Kwaliteiten in kaart brengen
Tijdens haar eerste Sterk in je werk-gesprek kreeg Geertje de opdracht om haar kwaliteiten in beeld te brengen. ‘Ik kreeg allemaal kaartjes met kwaliteiten’, licht ze toe. ‘De kaartjes die me aanspraken, moest ik in een grote cirkel leggen. Het leek wel een soort Triviant.’ Uit deze opdracht kwam duidelijk naar voren dat Geertje ook leidinggevende kwaliteiten bezit. Iets wat haar zelfvertrouwen gaf. ‘Ik dacht: als hieruit blijkt dat ik dit kan, dan mag ik best wat meer lef tonen in mijn werk. En dingen gewoon gaan proberen.’

‘Vast in een patroon’
‘Soms zit je zo vast in een bepaald patroon,' zegt Geertje. ‘Je weet dan niet meer hoe je eruit komt. Binnen mijn eigen werk had ik al een tijd het gevoel dat ik geen stappen meer kon maken. Maar door Sterk in je werk zag ik dat dit wel mogelijk was.’ Ze benadrukt dat de loopbaancoaching een wisselwerking is. ‘De coaching is bedoeld om je in beweging te krijgen, maar daarna moet je het echt zelf doen. Het zit allemaal al in jezelf. De loopbaancoach helpt je alleen om het eruit te krijgen.’

Vaker naar de loopbaancoach
Als het aan Geertje lag, bezochten we de loopbaancoach veel vaker dan dat we nu doen. ‘In Amerika is het heel normaal dat je langsgaat bij een psycholoog. In deze tijd, met alle druk die er nu op de zorg ligt, kunnen we veel meer gesprekken met loopbaancoaches gebruiken. Al is het maar om werk en privé in balans te krijgen, want die zijn we allemaal weleens kwijt. Ik gun iedereen een loopbaancoach,’ besluit Geertje.

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op diverse locaties in Limburg kun je zonder afspraak al eens kort kennismaken met een van de loopbaancoaches. Bekijk hier de data!

Meer info? Neem contact op!
Sterk in je werk biedt gratis en onafhankelijke loopbaancoaching. Voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, of daar wil werken. Ook benieuwd of Sterk in je werk iets voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan via onderstaande link. 

 Meld je gratis en vrijblijvend aan!

 

Bron: CNV Connectief