Deel dit:

Gericht op carrièreswitchers biedt Gilde Opleidingen nu de opleiding Doktersassistent ook als leer- werktraject (BBL) aan.

Met ingang van studiejaar 2023/2024 start Gilde Opleidingen in Venlo een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) tot doktersassistent.
Dit is een driejarige mbo-opleiding niveau 4 waarbij de student 1 dag per week naar school gaat en de overige dagen werkt in een huisartsenpraktijk.

De doktersassistent
Als mensen de praktijk bellen, krijgen ze jou aan de telefoon. Door de juiste vragen te stellen, weet jij hoeveel spoed een klacht heeft. Dit vergt oefening! Dit en meer leer je tijdens je opleiding. Wist je trouwens dat de opleiding Doktersassistent bekroond is door de Keuzegids Mbo-studies met het predicaat Top-opleiding?

Opleiding
Als doktersassistent moet je het een en ander weten van ziektebeelden, behandelplannen, medicijnen en andere medische zaken. Daarom krijg je bijvoorbeeld les in anatomie. Je volgt hoorcolleges, maar je leert ook veel in de praktijk. Zoals wonden verzorgen, bloedprikken en bloeddruk meten. Deze handelingen krijgt elke doktersassistent in spe. 

Bovenop je vaste vakkenpakket kies je zelf ook nog een aantal vakken: je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Meer weten over de opleiding of aanmelden? 

Ga direct naar de website van Gilde Opleidingen