MET ggz zoekt een

Verpleegkundig specialist - Ouderenzorg

Dienstverband

18-32 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Ouderenzorg

 

Ben jij een Verpleegkundig Specialist en heb je affiniteit met de doelgroep ouderen? Dan heet het team Ouderenzorg regio Maastricht van MET ggz je van harte welkom! Onze cliënten hebben te maken met ernstige psychiatrische aandoeningen. Jij zorgt ervoor dat zij de juiste sociaal psychiatrische behandeling krijgen. Je bent een expert op het gebied van multi-complexe problematiek en in geval van crisis weet jij wat er moet gebeuren. Je bent een onmisbare schakel in het multidisciplinaire team.

 

Wie wij zijn
Bij MET ggz begeleiden en behandelen we mensen met psychische klachten. Dat doen we in heel Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als hun naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. We hebben het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van begeleiding en behandeling. Samen met de cliënt, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste weg naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. Met aandacht, met vertrouwen, met elkaar!

 

Team Maastricht Ouderen:
Team ouderenzorg bestaat uit een multidisciplinair en dynamisch team, dat hulp biedt aan ouderen met zeer uiteenlopende psychiatrische problematiek. Deze problematiek varieert van depressieve-, bipolaire-, angst-, en persoonlijkheidsstoornissen tot beperkte en uitgebreide neurocognitieve stoornissen. De psychiater biedt vanuit een brede biopsychosociale / psychiatrische benadering specialistische zorg aan ouderen met psychiatrische en/of neurocognitieve aandoeningen binnen een multidisciplinair samengesteld team. Ons behandelaanbod is divers waarbij tevens meerdere vormen van psychotherapie worden aangeboden. Op het gebied van de neurocognitieve stoornissen wordt er nauw samengewerkt met de geheugenpoli van het MUMC. Diagnostiek wordt of zelfstandig op onze afdeling verricht, of in samenwerking met het MUMC bij complexe problematiek. Wij werken verder nauw samen met de huisartsen om somatische aspecten adequaat te kunnen integreren in onze behandeling.

Wij zijn een klein en slagvaardig team dat ervoor zorgt dat wij, naast alle hectiek, ons hoofd koel kouden. We zoeken de verbinding met elkaar op en delen expertise, waardoor we samen de zorgkwaliteit hoog houden. We zoeken mensen die samen met het bestaande team willen bouwen aan een sterke positie in de regio voor MET ggz. Wil je samen met je collega’s de schouders eronder zetten; de organisatie weer laat bloeien en groeien?

Wat je gaat doen

 • Als Verpleegkundig Specialist ben je een belangrijke schakel binnen het multidisciplinaire team;
 • Je verleent zelfstandig en autonoom complexe zorg aan mensen met ernstige of complexe psychiatrische aandoeningen in een specialistisch en multidisciplinair samengesteld team;
 • Binnen MET ggz heb je een coachende rol en bied je scholing, consultatie en ondersteuning aan netwerkpartners;
 • Je voert screenings-en intakeonderzoeken uit binnen wettelijke kaders als regiebehandelaar en levert een bijdrage aan diagnostisch onderzoek;
 • Je coördineert het intakeproces en behandelbeleid en ondersteunt collega’s;
 • Je signaleert psychopathologie en somatische ziektebeelden in relatie tot het psychisch functioneren van de cliënt en stelt indicaties en diagnoses voor behandeling of begeleiding voor, ter toetsing in het multidisciplinair team;
 • Je voert als primair  behandelaar complexe vastgestelde behandelplannen uit;
 • Je coördineert de zorg rondom de cliënt en zijn of haar systeem in complexe situaties, waarbij meerdere hulpverleners moeten worden ingeschakeld, participeert in diens netwerk, bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van de zorg;
 • Je voert crisisinterventies zelfstandig uit;
 • Je participeert in de crisisdienst als voorwacht; 
 • Je verleent (methodische) consultatie en coaching;
 • Je initieert en organiseert projectmatige innovatieprojecten.

Wie jij bent

 • Je  bent een hbo- of B-verpleegkundige met een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist (MANP of GGZ-VS) en bent BIG geregistreerd;
 • Je hebt ervaring met behandeling en begeleiding van de doelgroep;
 • Je bent een enthousiaste en gedreven teamspeler;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je werkt accuraat;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een eigen auto.

Wat wij jou bieden
Wij bieden je een afwisselende functie in een dynamische organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform cao ggz) en mogelijkheden voor bijscholing. De functie is ingedeeld in functiegroep 65 van de cao ggz (maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband).

Het betreft een parttime aanstelling voor onbepaalde tijd. Voor Team Ouderenzorg zijn we op zoek naar 0,5 FTE (18 uur). Heb je de wens om meer uren te werken dan is inzet op een van onze andere locaties bespreekbaar!

Solliciteren
Word jij enthousiast van bovenstaande vacature? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met teamcoördinator Jolina Heijmans,  via T: 06-508 854 38 of solliciteer direct via onderstaande button! 

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.