Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: bezorg jij onze jeugdigen een gezellige middag?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
De activiteitenafdeling van onze locatie in Simpelveld zoekt een vrijwilliger ter ondersteuning van de soos en vakantieactiviteiten.

Gastenhof biedt behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren van 4 tot 21 jaar met een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedrags- of psychiatrisch problemen. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Noord- en Midden-Limburg, Parkstad en Heuvelland - Maastricht - Westelijke Mijnstreek) ondersteunen wij je zoveel mogelijk thuis en anders op één van onze locaties. Naast behandeling is er voor cliënten ook aanbod in de vrijetijdsbesteding in de vorm van wekelijkse clubs en in vakanties grotere activiteiten.


Wie zoeken wij?


Voor onze jeugdigen (leeftijd van 5 tot 18 jaar) met een licht verstandelijke beperking en verschillende gedragsproblematieken zoeken we iemand die het leuk vindt de activiteitenbegeleiding te ondersteunen in het aanbieden van activiteiten in de vrijetijdssfeer, meestal in groepsverband.

Jij bent open en toegankelijk voor de jeugdige en de begeleider. Je bent positief ingesteld en hebt humor. Daarnaast ben je betrouwbaar en voorspelbaar in je doen en laten. Daarnaast heb je een rustige uitstraling en ben je in staat om consequent te reageren op het kind. Affiniteit met het jonge kind is uiteraard belangrijk.


Wat wordt er van je verwacht?


Ondersteunen bij de soos door middel van het bemannen van de bar, het bedienen van de geluidsinstallatie en het positieve aandacht geven aan onze cliënten die daarom vragen. Een spelletje doen, helpen bij het gebruik van de (spel)computer, een potje tafeltennis, darten of biljarten is ook mogelijk.

Tijdens vakanties help je bij het uitvoeren van activiteiten: klaarzetten materialen, voorbereiden en aankleden van de feestruimte, ondersteunen bij spelactiviteiten, etc.

Op woensdagmiddag tussen 14.00 - 17.00 uur en op donderdag tussen 18.30 - 20.30 uur is er soos. Alle tijden zullen in overleg met de woongroep, jeugdige en zijn vertegenwoordigers en natuurlijk jou als vrijwilliger gepland worden.

Vakantieactiviteiten zijn er in schoolvakanties op maandag t/m donderdag in de middag- en/of vroege avonduren.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers): 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.