Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: Medewerker ouderensoos - Landgraaf

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze ouderensoos in Landgraaf zijn wij dringend zoek naar meerdere vrijwilligers ter ondersteuning.

Ben jij sociaal en tegelijk creatief? Dan zoeken we jou!

De ouderensoos is een dagbestedingsvorm voor onze ouder wordende cliënten. In groepsverband, maar ook individueel bieden wij hier elke ochtend en middag activiteiten aan. Wij zoeken vrijwilligers die helpen met het ondersteunen en begeleiden van cliënten bij allerlei activiteiten zoals o.a. puzzelen, borduren, breien, knutselen, spelletjes, verven, bloemschikken en bakken en koken. Ook het helpen bij het maken en uitserveren van de koffie voor de cliënten van de soos is jouw taak. Na afloop van de soos ruimen we samen alles weer op.


Wie zoeken wij?


Een enthousiaste, open en sociale vrijwilliger! Je vindt het leuk om creatief bezig te zijn en je hebt uiteraard affectie met de doelgroep. Je geeft individuele aandacht aan cliënten bv door samen te borduren of een spelletje te doen of een wandelingetje te maken.


Wanneer?


Alle tijden worden met jou als vrijwilliger gepland. Wij zoeken vrijwilligers voor de maandagochtend en woensdagmiddag.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem gerust contact op met Dave Otten (Coördinator Vrijwilligers): 045 - 533 99 65 of 06 - 222 01 730.