Wat als ik een zorgachtergrond heb, kan ik dan ook reageren?

Nee, medisch opgeleid personeel (dat bijvoorbeeld met pensioen is gegaan of in een andere sector is gaan werken) en wel (tijdelijk) wil ondersteunen, vragen we zich te melden bij het landelijke initiatief van de Nationale Zorgreserve (www.nationalezorgreserve.nl). Zij coördineren dit verder. Helpdezorglimburg.nl staat hier helemaal los van. Mocht je weer terug (en vast) in de sector willen gaan werken, kijk dan op www.zorgnetlimburg.nl voor openstaande vacatures in de regio Limburg.

Zoals je ziet hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet voor jou, zodat je snel een antwoord krijgt op jouw vraag! Hieronder vind je nog meer vragen en antwoorden!
 

Hoe werkt helpdezorglimburg.nl?

Helpdezorglimburg.nl heeft de vraag van zorg- en welzijnsorganisaties in Limburg naar (tijdelijke) vrijwilligers zonder zorgachtergrond gebundeld. Zo kunnen helpers meteen zien waar zij kunnen bijspringen, wat passend is en direct contact leggen.

Ik kan maar paar uur helpen, kan dat?

De insteek is laagdrempelig: al help je tijdelijk een aantal uren bij een zorginstelling in de buurt, dan lever je meteen al een waardevolle bijdrage. Bekijk alle hulpvragen om te zien wat mogelijk is.

Er staat (nog) geen passende hulpvraag tussen, wat nu?

Staat er net geen passende hulpvraag tussen? Meld je dan aan voor een ‘vrijwilligerswerk alert’. Nieuwe hulpvragen ontvang je dan direct per mail. Uiteraard is dit vrijblijvend, je kunt je altijd uitschrijven. Ook kan het zijn dat organisaties in hun hulpvraag aangeven dat het mogelijk is om contact op te nemen, ook al is de gestelde vraag nog niet helemaal passend. Er wordt dan gekeken naar wat wel mogelijk is.

Kan ik mijn gegeven achterlaten?

Helpdezorglimburg.nl gaat voor een snelle match. Het kan natuurlijk voor komen dat er net geen passende hulpvraag tussen staat. Meld je daarom aan voor een ‘vrijwilligerswerk alert’, dan ontvang je hulpvragen direct in je mailbox. Je vindt deze alert onderaan de overzichtspagina met hulpvragen.

Door wie is helpdezorglimburg.nl opgericht en waarom?

Helpdezorglimburg.nl is een initiatief van Zorg aan Zet. Een samenwerkingsverband van meer dan 90 werkgevers in de Limburgse zorg- en welzijnssector. Momenteel dreigt er tijdens deze vierde coronagolf een zorginfarct te ontstaan door de toestroom aan corona patiënten en veel zieke zorgmedewerkers. Zorg aan Zet ziet daarom een verbindende rol weggelegd door het samenbrengen van vraag en vooral (extra) handen van vrijwilligers/helpers in de regio Limburg. Helpdezorglimburg.nl maakt gebruik van de faciliteiten van Zorgnetlimburg.nl. Voor iedereen met een zorgachtergrond is het landelijke initiatief  www.nationalezorgreserve.nl ingericht.  

Ik wil graag werken (een betaalde baan) in de zorg, waar moet ik zijn?

Wat goed dat je interesse hebt om in de zorg te werken. Kijk op www.zorgnetlimburg.nl voor meer informatie over passende opleidingen en/of openstaande vacatures. Het is altijd slim om (extra) werkervaring op te doen. Kijk daarom zeker ook al naar vrijwilligerswerk waar jij van betekenis kunt zijn.

BEKIJK DIRECT HET AANBOD IN HULPVRAGEN

 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar loopbaanloket@zorgnetlimburg.nl en we beantwoorden je vraag dan zo spoedig mogelijk.