Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

AIOS | uren in overleg

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Als AIOS psychiatrie krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen in een veelzijdige omgeving. Je zult werken op verschillende afdelingen en supervisie ontvangen van meerdere medisch specialisten. Naast het uitvoeren van onderzoeken en behandelplannen voor psychiatrische patiënten, fungeer je ook als het eerste aanspreekpunt voor somatische vragen.

Wat jouw functie gewoon anders maakt 

Jouw dagelijkse taken kunnen wat verschillen afhankelijk van de afdeling waar jij werkzaam bent. Samen met de psychiater geef je vanuit medisch leiderschap, inhoudelijk sturing en richting aan het team op de afdeling. Je voert de diagnostiek van binnengekomen patiënten uit en stelt een behandelplan op. Samen met jouw supervisor voorzie je in de dagelijkse ondersteuning van de zorg. Je komt veel in aanraking met de wet verplichte ggz (WVggz) en bent aanwezig bij rechtszittingen over patiënten. Voorafgaand bereid je ook de juridische teksten voor.

Naast jouw taken op de afdeling zijn er een aantal dagen in de week gereserveerd voor onderwijs activiteiten. Hier neem je zoveel mogelijk aan deel. Vaak lunch je samen met de andere AIOS die aanwezig zijn om bij te kletsen of ervaringen uit te wisselen. Op maandag is er een overdracht door de Psychiater en door de week heen sluit je aan bij multidisciplinaire overleggen zowel intern als met externe ketenpartners. Samen stippel je uit waar de patiënt behoefte aan heeft. Hierin vervul jij als AIOS een coördinerende rol.

Jouw collega in spe aan het woord:

“Vanuit mijn co-schappen ben ik in contact gekomen met Vincent van Gogh. Zij zijn na mijn coschappen altijd in contact gebleven, waardoor ik na mijn afstuderen meteen aan Vincent van Gogh dacht om mij verder te specialiseren binnen de psychiatrie.” – Bram Slagter (AIOS)

De veelzijdigheid aan zowel psychiatrische als somatische problemen, maken dit een ideale plek om ervaring op te doen in zowel psychiatrie, somatiek, acute en chronische zorg. Je werkt als AIOS psychiatrie binnen verschillende afdelingen. Je krijgt supervisie van meerdere medisch specialisten (afhankelijk van werkplek: psychiater, geriater, neuroloog, huisarts). Je voert onderzoeken en behandelplannen uit met betrekking tot psychiatrisch patiënten. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor somatische vragen, zowel in structurele diensten als in oproep (geplande) diensten. Onze collega Nina vertelt je er graag over.


Klik hier als je op zoek bent naar een functie als ANIOS.

Vereisten

 • Je hebt affiniteit met de psychiatrie en met haar cliënten;
 • Je hebt een flexibele instelling en bent enthousiast;
 • Je hebt een collegiale houding en beschikt over goede vaardigheden om met verschillende professionals samen te werken;
 • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts en bent BIG geregistreerd;
 • Ruimere werkervaring binnen de psychiatrie is een pré.

Wat we jou bieden 

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG AIOS. Het salaris bedraagt minimaal €3865 en maximaal €5458 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor aantal uur per week passend bij jouw situatie.
 • Een fijne werkplek in Venray. 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Wil je meer informatie over de vacature? Of heb je behoefte aan een oriënterend gesprek met opleider Jeroen Koning? Mail dan naar Henriettereijnen@vigogroep.nl. Zij zal dit verder met je inplannen. 

Heb je interesse in de opleiding aios psychiatrie voor zowel de laatste opleidingsplek(ken) 2023 of voor 2024, stuur dan voor vrijdag 24 november je CV en motivatiebrief naar Jeroen Koning (en cc naar Henriettereijnen@vigogroep.nl).