Maastricht UMC+ zoekt een

ANIOS / PhD kandidaat CTC

Dienstverband

40 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Tijdens je PhD project werk je samen in een multidisciplinair team dat geïntegreerd is in een infrastructuur tussen MUMC+, Universiteit Maastricht en Scanexus. Dat betekent dat je zowel klinische taken verricht, zoals operaties en patiëntenzorg, als ook basaal wetenschappelijke onderzoek. Het betreft een translationeel onderzoeksprogramma.
Je werkt met een multidisciplinair team in een divers onderzoeksprogramma. Wil je naast je PhD een brede chirurgische en cardiologische basis voor je verdere carrière?
Dan past dit bij jou!
Myasthenia Gravis (MG) is een zeldzame auto-immuunziekte die de functie van de neuromusculaire overgang aantast. In dit onderzoek richten we ons op patiënten met antistoffen tegen de acetylcholine receptor (AChR). MG-patiënten kunnen gewoonlijk worden behandeld met immunosuppressiva, maar een groot gedeelte wordt refractair voor hun medicatie. In dit klinische project, zal de thymus, die een belangrijke rol speelt in MG, worden verwijderd met robot thymectomie. Het effect van de behandeling zal post-operatief worden gemonitord. De kandidaat zal deel uitmaken van een gemeenschappelijk in vitro en in vivo onderzoek van deze patiënten. Dit gedeelte van het project heeft een klinische insteek, waarbij erop gelet wordt dat alles goed verloopt en dat er goede communicatie is tussen alle partijen en centra die aan de trial deelnemen. Als gevolg van de follow-up van de patiënten, na de thymectomie en de nieuwe behandeling en hun klinische response, zal pre-thymectomie vervolgd worden middels de QMG-score en post-thymectomie gedurende de klinische follow-up. De effectiviteit van de behandeling zal geëvalueerd worden door middel van vergelijking van de klinische response van patiënten op de in vitro response van hun cellen op een test panel van immunosuppressiva.

Wat vragen wij van jou?
 • een afgeronde opleiding Geneeskunde;
 • BIG geregistreerde basisart;
 • interesse in de cardiologie/cardio-thoracale chirurgie;
 • ervaring met patiëntenzorg;
 • je bent communicatief- en sociaalvaardig, werkt graag in een team, maar kan ook prima zelfstandig functioneren;
 • je beschikt over leiderschapsvaardigheden.

Verder ben je geïnteresseerd in de translationele geneeskunde en onderzoek waarin kliniek- en laboratoriumwerk is geïntegreerd. Tenslotte is het essentieel dat je beschikt over leiderschapsvaardigheden. Interesse om laboratoriumtechnieken te leren is een pluspunt.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De volgende afdelingen zijn bij dit onderzoek betrokken: Afdeling Pathologie, Cardio-thoracale Chirurgie en Longziekten van het MUMC+ en afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie en de School of Mental Health and Neuroscience (MHeNS) van de Universiteit Maastricht. Voor het imaging gedeelte van het onderzoek is Scanexus. Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie is 1 van de 3 medische afdelingen van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+. Het thoracaal chirurgisch onderdeel van ons vakgebied is ingebed in het long-oncologisch centrum. Er worden per jaar meer dan 1.300 operaties verricht door een behandelend team bestaande uit 7stafleden, 1 fellow en 11 arts-assistenten en een aantal Physician Assistants & Verpleegkundig Specialisten.
Zij leveren de best mogelijke zorg aan hun patiënten en dragen bij aan de toekomst van het vakgebied door integratie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Dit komt o.a. tot uiting in een Robot-, TAVI-, TAAA- en Hybride OK-programma. Het Hart+Vaat Centrum levert met meer dan 600 medewerkers 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor hart- en vaatziekten. Patiëntenzorg gaat hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons personeel is uitstekend opgeleid en wij bieden de nieuwste medische behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.
Binnen ons Hart+Vaat Centrum vindt er een nauwe samenwerking met de andere hart- en vaatspecialismen plaats.

Arbeidsovereenkomst
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst conform artikel 2.4.3 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract voor bepaald werk voor de duur van 3 jaar voor gemiddeld 46 uur per week.
 • Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (Cao umc) is op deze functie van toepassing:
 • Vakantieuitkering van 8% van je bruto jaarsalaris
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (UMC) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis)
 • Collectiviteitskorting krijgen bij diverse verzekeringen
 • Voordelige aanschaf van een (elektrische) fiets
 • Fietsvergoeding voor woon- werkverkeer
 • Maandelijkse vergoeding (25 euro) van je sportabonnement
 • Voordelig sporten bij MUMC+ sport en beweegt
 • Gratis volgen van (online) trainingen

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.997,-- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform de salarisschaal Arts-Assistenten (A11a) van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Over deze functie ? Neem contact op met P. Martinez, Professor of Neuroinflammation in neuropsychiatric disorders, email: p.martinez@maastrichtuniversity.nl telefoon: 043 – 388 1042.
Over de sollicitatieprocedure ? Neem contact op met P&O Hart+Vaat Centrum via e-mail: nathalie.hofman@mumc.nl of telefoon: 043 – 387 7418.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.